‘Dit is Barcelona van plan met Thomas Vermaelen’

‘Dit is Barcelona van plan met Thomas Vermaelen’
Zondag 02 september 2018 - 10:49   I  

De transferperiode is achter de rug en Thomas Vermaelen (32) is nog steeds een speler van FC Barcelona. De Rode Duivel werd al maanden aan een stuk in verband gebracht met een vertrek naar een andere club, maar blijft nog minstens tot januari in Camp Nou voetballen.

Het bestuur van De Blaugrana wilde Vermaelen graag van de hand doen, maar trainer Ernesto Valverde zou gevraagd hebben om de Belgische verdediger toch te houden. Valverde ziet in onze landgenoot immers een topprof die in nood kan depanneren – centraal in defensie én als linksachter.

Back-up van de back-up

Omdat Barça met Lucas Digne de doublure van eerste linksachter Jordi Alba zag vertrekken en geen vervanger wist te strikken, schuift Vermaelen op de linkerkant een plaats op in de pikorde. Als er iets gebeurt met Alba moet de weldra 33-jarige ex-speler van Ajax en Arsenal dus klaar staan om in te springen.

Bij Barcelona zijn ze dus van plan om Vermaelen te gebruiken als back-up. Iets wat ook vorig seizoen al het geval was. In het hart van de verdediging wordt het alleszins knokken voor speelminuten. Het duo Piqué-Umtiti is incontournable, terwijl er met Lenglet een serieuze concurrent bijkwam. Centraal achterin is Vermaelen momenteel back-up… van de back-up.

Niet in wedstrijdselectie

Voor de competitiewedstrijd van zondagavond tegen Huesca behoort Vermaelen alvast niet tot de wedstrijdselectie. Samen met Rafinha moet de Belg de wedstrijd vanuit de tribunes volgen. Het is alvast uitkijken hoe de situatie van Vermaelen, die in de zomer van 2019 einde contract is en nog geen nieuwe deal kreeg, zal evolueren.

Poll: Moet Vermaelen meer speelkansen krijgen bij Barcelona?

TAGS  I  Barcelona

zondag 5 mei 2024

zaterdag 4 mei 2024

vrijdag 3 mei 2024

donderdag 2 mei 2024