'Fabien Camus verdiende half miljoen aan transfer van Club Brugge'

'Fabien Camus verdiende half miljoen aan transfer van Club Brugge'
Donderdag 25 oktober 2018 - 07:09   I   door Redactie

Fabien Camus is in het onderzoek naar fraude en matchfixing in het voetbal opgepakt. De cliënt van Mogi Bayat is ook aangehouden.

De 33-jarige Camus zit zonder club, maar speelde eerder bij Charleroi, Genk, Antwerp en KV Mechelen. Tussen januari en juli van 2018 was hij bij KV Mechelen nog aan de slag.

“Hij is in verdenking gesteld van lidmaatschap van een criminele organisatie en het witwassen van geld”, klinkt het in een persbericht van het parket.

Update 25/10 - 7:07

Er is meer duidelijkheid over de aanhouding van Camus. De politie pakte de gewezen middenvelder omdat die zomaar eventjes 455.000 euro zou verdiend hebben aan de transfer van Anthony Limbombe van Club Brugge naar Nantes. Het gerecht vermoedt dat daarvoor een frauduleuze constructie werd opgezet, zo meldt Het Laatste Nieuws.

Advocaat Didier De Quevy, die niet alleen ref Sébastien Delferière, maar dus ook Camus bijstaat, reageert: "Mijn cliënt timmerde aan de weg als spelersmakelaar. Voor de transfer van Anthony Limbombe van Club Brugge naar FC Nantes deze zomer werkte meneer Camus samen met Mogi Bayat en advocaat Laurent Denis."

Geld niet gekregen

 "Limbombe werd verkocht voor meer dan 7 miljoen euro. Het gerecht verdenkt mijn cliënt ervan dat hij via een frauduleuze constructie een commissie van 455.000 euro heeft opgestreken. Maar Camus zegt dat hij dat geld nooit heeft gekregen van Bayat. Die had hem die som nochtans wel beloofd", verduidelijkt De Quevy.

Poll: Denk jij dat hij er wat mee te maken heeft?

TAGS  I  KV Mechelen

zaterdag 4 mei 2024

vrijdag 3 mei 2024

donderdag 2 mei 2024

woensdag 1 mei 2024