Uitgelekt: op deze manier duwde Mogi Bayat KV Mechelen eigenhandig naar 1B

Uitgelekt: op deze manier duwde Mogi Bayat KV Mechelen eigenhandig naar 1B
Donderdag 25 oktober 2018 - 11:36   I  

Mogi Bayat is één van de personen die nog steeds achter slot en grendel zit voor zijn aandeel in het voetbalschandaal in ons land. De spelersmakelaar zit vast op verdenking van fraude en witwaspraktijken. Met Fabien Camus werd nu ook nog een mannetje Bayat aangehouden.

Camus was tot vorig seizoen nog voetballer, maar deze zomer besliste de 33-jarige Tunesiër het voor bekeken te houden en makelaar te worden. Afgelopen winter hielp Mogi Bayat hem nog aan een laatste avontuur bij KV Mechelen. En het is zo dat Bayat er meer voor zorgde dat Mechelen naar 1B degradeerde.

"Mogi Bayat dus. Wéér Bayat. Want het was ook Bayat die Camus via koppelverkoop naar KV Mechelen bracht", schrijft Het Laatste Nieuws"Kerstperiode, 2017. Eén week voor de transferperiode begint, staat KV Mechelen laatste in het klassement. Een club die amper goals maakt. Silvère Ganvoula, een van Anderlecht gehuurde spits die zo'n 30.000 euro per maand verdient, speelt barslecht en scoort nooit."

(Lees verder onder de foto)

Bayat draait Mechelen een loer

"Mechelen wil die dure vogel kwijt. En ondertussen wil het bestuur nieuwe offensieve spelers kopen. Daarbij denkt het aan Clément Tainmont, een flankaanvaller van Charleroi. Maar voor het tot een transfer kan komen, moet er gesproken worden met de makelaar. Mogi Bayat."

"Die is zich maar al te goed bewust van de problemen van KVM en buit zijn sterke onderhandelingspositie uit", weet de krant. "Bayat wil Tainmont gerust naar Mechelen brengen. En hij biedt gelijk aan om de dure Ganvoula terug te doen keren naar Anderlecht - hij heeft namelijk een goede band met de sportief manager daar."

Verdier en Camus

"Maar voor wat hoort wat: in ruil moet KV Mechelen twee andere spelers uit zijn portefeuille binnenhalen. Spits Nicolas Verdier van Eupen, die zes maanden eerder nog buitengegooid werd door Malinwa. En Fabien Camus, een Franse Algerijn van bijna 33 die al meer dan een halfjaar niet meer op een voetbalveld had gestaan."

Al snel blijkt dat Camus allesbehalve een meerwaarde is voor Mechelen. Ook Verdier weet geen indruk te maken. Mechelen haalde dus tot twee keer toe een kat in een zak binnen. Uiteindelijk degradeerde de traditieclub dus naar 1B. En daar zat Bayat dus ook voor iets tussen met zijn mislukte transfers.

Poll: Vind jij dat Bayat ooit nog mag terugkeren in het voetbal?

TAGS  I  KV Mechelen

zaterdag 4 mei 2024

vrijdag 3 mei 2024

donderdag 2 mei 2024

woensdag 1 mei 2024