Clement: "Trond Sollied leerde mij iets levensbelangrijk"

Clement:
Zondag 09 december 2018 - 17:35   I   door Redactie

Philippe Clement wordt geprezen voor zijn manier van werken. Hij slaagt er in om een hele ploeg, inclusief alle reservespelers, te laten draaien. Naar eigen zeggen, omdat hij elke speler individueel behandelt, ieder op z'n eigen manier.

"Als ik voetbalde moest alles hard zijn, want Club Brugge draagt 'mentaliteit' nu eenmaal in het DNA", begint Clement aan Het Laatst Nieuws. 'Ik ben als voetballer nu eenmaal opgevoed met achter de boom te lopen. Ik bén een strever. Ik wil elke minuut het maximum geven."

"Maar op een dag leerde Trond Sollied mij dat het ook anders kan. Andres Mendoza belandde in de kleedkamer van Club... Gert, Timmy en ik vonden al snel: 'Fuck zeg, wat een tamzak.' We gingen hem eens aanpakken op training... Maar Trond zei: 'Wat jullie doen, zal averechts werken. Laat mij doen en je zult zien dat mijn manier meer succes heeft.'

"Trond bleek gelijk te hebben. Dat is een grote les geweest voor mij - verschillende persoonlijkheden hebben een verschillende aanpak nodig. Groepsmanagement is niet één lijn, maar al die mensen laten bewegen tussen twéé lijnen."

Poll: Is het een goede aanpak om spelers individueel te begeleiden?

TAGS  I  Club Brugge  I  KRC Genk

maandag 20 mei 2024

zondag 19 mei 2024

zaterdag 18 mei 2024

vrijdag 17 mei 2024

donderdag 16 mei 2024