KRC Genk is heer en meester, Standard heeft geen geluk

Donderdag 13 december 2018 - 20:48   I   door Redactie

Racing Genk nam een blitzstart in haar laatste poule-wedstrijd van de Europa League. Genk had maar een puntje nodig, maar Philippe Clement gaf voor de wedstrijd al aan dat ze vol voor de drie punten gingen. En dat was niet gelogen, want na 7 minuten voetballen stond het al 2-0. Standard blijft achter met 10 punten, een resultaat waarmee de meeste ploegen doorstoten, maar de Luikenaars hebben dus heel veel pech.

KRC Genk - Sarpsborg 08 4-0

3' Zinho Gano 1 - 0
6' Joseph Paintsil 2 - 0
65' Sander Berge 3 - 0
68' Joseph Aidoo 4 - 0

KRC Genk begon ongelofelijk goed aan de wedstrijd. Gano bedankte zijn coach meteen voor het vertrouwen. Hij devieerde een voorzet van Berge voorbij Vasyutin. 1-0 na 3 minuten. 3 minuten later is het alweer prijs voor de Limburgers. Paintsil vindt de weg naar doel en plaats voorbij de doelman. Genk op rozen!

De Noren willen wel, maar het lijkt hen niet te lukken om tegen te prikken. Integendeel, Genk had eigenlijk al op 3-0 en zelfs 4-0 kunnen staan. Op het einde laat Genk het wel een beetje hangen, de rust is welgekomen.

Tweede helft

Genk blijft ook na de rust de wedstrijd controleren. Het ziet er naar uit dat de Limburgers dit niet meer uit handen geven. En dat blijkt ook te kloppen. Genk voetbalt kansen bij elkaar en wordt ook beloond. Berge legt in 65 minuut de bal met een gelukje in doel.

Net zoals in de eerste helft, is het 3 minuten later alwéér prijs: Aidoo beukt op een hoekschop de 4-0 in het doel. De wedstrijd is op dat moment al gespeeld! Genk laat het spel aan Sarpsborg en maakt zo de resterende tijd vol.

Akhisar Belediyespor - Standard 0-0

Standard moest vanvond rekenen. Het moest in de eerste plaats winnen, maar die opdracht werd niet volbracht. Bij de concurentie moesten ze supporteren dat Sevilla FC Krasnodar met 4-0 zou verslaan, maar ook zij bleven 'steken' op 3-0. Exit Standard, na een mooie campagne mét tien punten.

Poll: Denk je dat Genk kans maakt om de finale te bereiken?