"Bart Vertenten wordt zo'n groot onrecht aangedaan, ik lig hier wakker van"

Dinsdag 18 december 2018 - 09:29   I   door Redactie

Hans Rieder, de advocaat van Bart Vertenten, blijft benadrukken dat de scheidsrechter onterecht wordt beschuldigd van passieve omkoping. Hij heeft er niets mee te maken volgens zijn advocaat.

"De woede die ik voel bij het onrecht dat Bart Vertenten wordt aangedaan, houdt me ’s nachts wakker. Ik kan niet begrijpen dat een onschuldig iemand een maand in de cel doorbrengt. Ik worstel daarmee, het enige wat me dan redt, is mijn cynisme. Dan denk ik: ‘Whatever, Vertenten moet niet klagen. In Syrië had hij wellicht al onder de grond gezeten", aldus Rieder in Humo.

"Bart Vertenten heeft niks ontvangen, maar wordt toch van corruptie beticht. Voor alle duidelijkheid: ik zeg niet dat Delferière omgekocht is. Ik ga uit van zijn onschuld. Maar ik aanvaard niet dat mijn cliënt voor identiek dezelfde feiten een maand in de gevangenis zat en Delferière na twee dagen thuis was."

Dat er voor een belangrijke match contacten waren met spelersmakelaar Dejan Veljkovic vindt Rieder geen probleem. "Daar is niks abnormaals aan. Meneer Veljkovic is nu eenmaal een autoriteit binnen de Belgische scheidsrechterswereld. Het lijkt me evident dat een beloftevolle ref die pijlsnel carrière maakt, af en toe een specialist in de materie raadpleegt", stelt hij.

Poll: Denk jij ook dat Vertenten onschuldig is?

zondag 28 april 2024

zaterdag 27 april 2024

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024