Dejan Veljkovic dropt nieuwe bom in het Belgische voetbal

Dejan Veljkovic dropt nieuwe bom in het Belgische voetbal
Woensdag 19 december 2018 - 08:00   I  

Spijtoptant Dejan Veljkovic is voorlopig uitgepraat. De spelersmakelaar werd de voorbije weken ondervraagd door de speurders in het onderzoek 'Propere Handen' en zou alles verteld hebben wat hij weet. Dat meldt Het Nieuwsblad.

"Uit welingelichte bron blijkt dat hij in totaal 96 uur is verhoord over zijn precieze rol in het Belgische voetbal. Het wereldje waar hij twintig jaar lang actief was en honderden spelers en trainers aanbracht", meldt Het Nieuwsblad. Dat wil zeggen dat tal van belangrijke figuren uit het Belgische voetbal op hun stoel zitten te beven.

"In totaal namen de verhoren twaalf volledige dagen in beslag. Veljkovic - die zowat iedere voetbalbobo in het wereldje persoonlijk kent - heeft aan de speurders elk professioneel contact uit de doeken gedaan. En belangrijker: volledige inzage gegeven in zijn witte en vooral ook zwarte boekhouding."

Confrontaties tussen Veljkovic en andere verdachten

"De uitkomst van die verhoren, zo wordt ons bevestigd, is nefast voor “een hele hoop” collega-makelaars, spelers en trainers. Hoeveel? “Geen commentaar”, reageren advocaten en federaal parket. Tientallen mensen mogen de komende weken een (her)verhoor verwachten over hun zwarte boekhouding", benadrukt de krant nog.

"Tot groot jolijt van de Belgische fiscus legde Veljkovic de hele, dubieuze carrousel bloot van zwartgeldconstructies en (buitenlandse) vennootschappen. Allicht volgen er nog enkele confrontaties tussen Veljkovic en andere verdachten in het dossier. Want al wat de makelaar heeft verklaard, geldt louter als “steunbewijs” en moet worden geverifieerd. “Hij mag dan zelf wel opgelucht zijn na zijn biecht, veel vrienden heeft hij de voorbije weken niet gemaakt”, klinkt het stellig in de wandelgangen."

Poll: Is dit een goede zaak voor het Belgische voetbal?

TAGS  I  Anderlecht  I  Club Brugge  I  AA Gent  I  KRC Genk  I  KV Oostende  I  KV Mechelen  I  Antwerp  I  Standard  I  Beerschot Wilrijk

zondag 5 mei 2024

zaterdag 4 mei 2024

vrijdag 3 mei 2024

donderdag 2 mei 2024