Club Brugge houdt titeldroom levend na nipte zege tegen Anderlecht

Club Brugge houdt titeldroom levend na nipte zege tegen Anderlecht
Zondag 28 april 2019 - 19:53   I   door Redactie

Club Brugge heeft zich zondagavond herpakt na de recente 1 op 6 tegen KRC Genk en Antwerp. In het eigen Jan Breydelstadion won de regerende landskampioen met 1-0 van aartsrivaal RSC Anderlecht. Wesley Moraes zorgde voor het enige doelpunt.

Club Brugge toonde zich in de aanvangsfase de beste ploeg, maar tot grote kansen leidde dat niet. Gaandeweg kwam Anderlecht beter in de match, maar ook de bezoekers speelden niet bepaald uitgespeelde kansen bij elkaar.

VAR keurt goal Wesley af

Op slag van rust slaagde Club Brugge er toch in om de score te openen. Vormer stuurde Wesley het straatje in en de Braziliaan nam Didillon te grazen. 1-0, tot de VAR tussenbeide kwam. Het doelpunt werd afgekeurd omwille van buitenspel. Of het effectief buitenspel was, is moeilijk te zeggen. Oordeelt u vooral zelf. Rusten deden beide ploegen met een 0-0-tussenstand op het scorebord.

Wesley doet het dan tóch

Na de pauze probeerde Club de tegenstander bij de keel te grijpen. Dat lukte, maar op de een of andere manier bleef Anderlecht toch lange tijd overeind. Tot een kwartier voor tijd. Rits dwong Didillon tot een geweldige reflex, maar in de rebound stond Wesley op de juiste plaats en bracht hij Club met een dik halfuur vertraging dan toch - verdiend - op voorsprong.

Anderlecht moest vol aan de bak, terwijl het bij blauw-zwart hinken op twee gedachten was. Het spel verwaterde en zo bleef het 1-0. Club mag zo blijven dromen van de titel. Het volgt op zes punten van leider KRC  Genk.

Poll: Denk jij dat Club Brugge nog kampioen kan worden?

TAGS  I  Club Brugge  I  Anderlecht  I  sport  I  voetbal

maandag 20 mei 2024

zondag 19 mei 2024

zaterdag 18 mei 2024

vrijdag 17 mei 2024

donderdag 16 mei 2024