Wordt Vincent Kompany al meteen ontslagen bij Anderlecht?

Wordt Vincent Kompany al meteen ontslagen bij Anderlecht?
Maandag 29 juli 2019 - 08:30   I   door Redactie

Het seizoen is nog maar goed en wel begonnen, of Vincent Kompany krijgt al de wind van voren. Sommige waarnemers noemen de filosofie en aanpak van de Rode Duivel naïef. Het lijkt te gek voor woorden, maar her en der val het woord ontslag zelfs al.

Het is duidelijk dat Kompany veel krediet heeft, maar Marc Degryse stelt zich toch vragen bij de dubbele rol van de speler-manager. "Kompany heeft meteen duidelijk gemaakt waar hij naartoe wil. Hij legt de lat hoog voor Anderlecht door met aanvallend en aantrekkelijk voetbal tot resultaten te willen komen", zegt Degryse in Het Laatste Nieuws.

"Anderlecht koos altijd voor de voetballende oplossing van achteruit tot in het extreme toe. Door bovendien met vijf jongens van ­onder de 20 te spelen heeft hij wel voor de moeilijkste weg gekozen. Door de lat meteen hoog te leggen zal hij makkelijker keuzes ­kunnen maken. Door zo te spelen zie je veel sneller of iemand de potentie heeft om dat ­niveau te halen."

"Vanhaezebrouck werd ook aan de kant geschoven"

"Langs de andere kant zie je zo ook spelers waarbij je vragen hebt of ze ooit het niveau dat Kompany nastreeft zullen kunnen halen. Kompany versnelt zo het ­proces en hij zal sneller knopen kunnen doorhakken", gaat Degryse verder. "De kunst wordt nu om die lijn aan te houden en op lange termijn te denken, ook als de resultaten niet meteen volgen."

En dan volgt een vergelijking met... Hein Vanhaezebrouck. "Niet ver­geten dat Anderlecht onder Vanhaezebrouck ook voor aanvallend voetbal koos, maar hij werd door mindere resultaten aan de kant geschoven. Ik denk dat Kompany wat dat ­betreft meer krediet zal hebben. Zoals ik in het stadion op een spandoek kon lezen, ­Kompany is de god van Anderlecht."

Poll: Denk jij dat Kompany het lang zal volhouden in deze dubbele rol?

TAGS  I  Anderlecht

zondag 5 mei 2024

zaterdag 4 mei 2024

vrijdag 3 mei 2024

donderdag 2 mei 2024