'Marc Coucke bepaalt over verkoop, snel vertrek bij Anderlecht mogelijk'

'Marc Coucke bepaalt over verkoop, snel vertrek bij Anderlecht mogelijk'
Woensdag 08 januari 2020 - 12:30   I   door Redactie

Marc Coucke nam RSC Anderlecht iets meer dan twee jaar geleden over. Tot dusver beleefde de rijke zakenman nog niet al te veel plezier aan paars-wit.

Het is dan ook niet uitgesloten dat Coucke plots snel vertrekt bij Anderlecht. Die geruchten doen alvast de ronde. "De geruchten dat Marc de club zou willen doorverkopen? Daar geef ik geen commentaar over. Marc is meerderheidsaandeelhouder en hij bepaalt zijn eigen agenda", reageert Anderlecht-CEO Jo Van Biesbroeck in Sport/Voetbalmagazine.

Vorige week viel de naam van Alexandre Van Damme, één van de rijkste Belgen, nog als mogelijke opvolger van Coucke. "Alexandre Van Damme heeft voor en na de overname altijd een ondersteunende rol gespeeld binnen de club en dat zal zo blijven, denk ik", legt Van Biesbroeck, een goede vriend van Van Damme, uit.

"Het kan best zijn dat we dat doen"

"Wat betreft Claire Vanden Stock kan ik zeggen dat ze haar rol prima heeft uitgeoefend, maar na de kapitaalsinjectie was het logischer om Johan Beerlandt aan boord te nemen", gaat Van Biesbroeck. En hij voegt er nog aan toe dat het goed mogelijk is dat er nog volk op komst is. "Het kan best zijn dat we de raad nog verder zullen verstevigen."

Poll: Vind jij dat Marc Coucke Anderlecht moet verkopen?

TAGS  I  Anderlecht  I  voetbal

zaterdag 4 mei 2024

vrijdag 3 mei 2024

donderdag 2 mei 2024

woensdag 1 mei 2024