‘Kompany neemt opmerkelijke beslissing bij Anderlecht, bestuur is niet te spreken’

‘Kompany neemt opmerkelijke beslissing bij Anderlecht, bestuur is niet te spreken’
Vrijdag 10 april 2020 - 10:00   I   door Redactie

RSC Anderlecht slaagde er woensdag in om zijn licentie te pakken. Een opluchting voor Vincent Kompany, die echter niet bij de pakken blijft zitten. Zo nam de speler-manager vlak na het licentienieuws een opmerkelijke beslissing.

Het Nieuwsblad meldt dat Kompany de trainingen op de club wil hervatten. "Kompany pleit ervoor om heel binnenkort de trainingen bij Anderlecht te hervatten. Uiteraard met respect voor alle coronamaat­regelen: in kleine groepjes trainen, geen tackles, handschoenen...", schrijft de krant.

Niet iedereen staat daar echter achter, zo blijkt. Het bestuur is er dus niet echt over te spreken. "Bij RSCA zijn daar verschillende vergaderingen over gehouden - ook met Frank Vercauteren -, want niet iedereen is ervan overtuigd dat dit een goeie zet is. Kompany kijkt echter naar het buitenland en ziet dat verschillende teams - vooral in Duitsland - hun spelers terugroepen naar het oefencomplex."

Slagkrachtig

"Samen met CEO Karel Van Eetvelt wil de speler-manager tonen dat paars-wit ook in tijden van crisis slagkrachtig blijft. Kompany is ervan overtuigd dat zijn medische staf performant genoeg is om de risico's te beperken", besluit Het Nieuwsblad.

Poll: Vind jij het een slim idee om de spelers alweer op de club te laten trainen?

TAGS  I  Anderlecht

zondag 5 mei 2024

zaterdag 4 mei 2024

vrijdag 3 mei 2024

donderdag 2 mei 2024