Martinez verklaart keuze voor Doku en Dimata: "Daarom heb ik hen opgeroepen"

Martinez verklaart keuze voor Doku en Dimata:
Dinsdag 25 augustus 2020 - 14:00   I   door Redactie

Roberto Martinez heeft dinsdag zijn selectie voor de Nations League-duels tegen Denemarken en IJsland bekendgemaakt. Met Landry Dimata en Jérémy Doku haalde Martinez twee opmerkelijke namen bij de selectie.

Dimata speelde achttien maanden niet en is pas sinds kort wedstrijdfit, terwijl Doku nog steeds maar 18 jaar oud is. Opmerkelijk en dat om uiteenlopende redenen. Maar Martinez heeft in beide gevallen een goede reden om hen op te roepen.

"Jérémy is een uitzonderlijk talent", tekende Het Laatste Nieuws op uit de mond van Martinez. "Zijn snelheid en kwaliteit om één tegen één zijn bewaker te passeren, is een erg belangrijke troef in het het huidige voetbal."

"We hebben Dimata altijd hoog ingeschat"

De keuze voor Dimata is zo mogelijk nog straffer. "Dat Dimata nog maar drie matchen opnieuw gespeeld heeft na meer dan een jaar afwezigheid? Dimata heeft een bijzonder profiel", aldus Martinez bij Sporza.

"Een nummer 9 is een heel belangrijk profiel voor ons. Alleen al dat hij al drie matchen heeft gespeeld kan belangrijk zijn voor ons. We hebben hem altijd hoog ingeschat en denken dat dit een goed moment is om hem op te nemen in de groep."

Poll: Verdienen ze hun selectie voor de Rode Duivels?

TAGS  I  Rode Duivels  I  Anderlecht

zondag 28 april 2024

zaterdag 27 april 2024

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024