'Club Brugge gaat met borstel door kern en wil concurrentie omverblazen'

'Club Brugge gaat met borstel door kern en wil concurrentie omverblazen'
Woensdag 19 mei 2021 - 07:00   I   door Redactie

Het kan natuurlijk altijd nog mislopen, maar bij Club Brugge gaan ze ervan uit dat de titel straks binnen is. En denken ze dus al aan 2021-2022. Met wel veel werk op de transfermarkt.

Want dat het de voorbije maanden zo moeizaam ging heeft blauw-zwart de ogen geopend. De kern moet serieus vernieuwd worden. "Snelheid op de flank, vernieuwing én keuzes maken centraal, dat is de taak voor de sportieve staf deze zomer", stelt Sport/Voetbalmagazine

"De onduidelijkheden rond corona, geen play-offs, veel discussie over format, geen of late sportieve afwikkeling van andere competities, gebrek aan wedstrijden om te scouten omdat alles stil lag, eerder focus op verlengen van wat er is... Dat maakte allemaal dat de kern van vorig seizoen ook dit seizoen doorging."

En dat was dus niet de bedoeling. "Wat kwam in de winter was een keuze voor stabiliteit en direct rendement: Dost, Dirar en Denswil", vervolgt het weekblad. "Niet om door te ontwikkelen. Dat wordt deze zomer ongetwijfeld anders."

Dominantie

Want in en rond Club Brugge valt te horen dat Bart Verhaeghe en Vincent Mannaert geen zin meer hebben in nog zo'n seizoen. Volgend jaar willen ze opnieuw de dominantie van vorig seizoen en ook deels voor Nieuwjaar, waarbij de concurrentie geen kans kreeg. Dat wordt dus een hete transferzomer.

Poll: Zal Club Brugge vorig seizoen opnieuw dominant zijn?

TAGS  I  Club Brugge  I  Anderlecht  I  Antwerp  I  KRC Genk

zaterdag 4 mei 2024

vrijdag 3 mei 2024

donderdag 2 mei 2024

woensdag 1 mei 2024