Kevin De Bruyne in gevaar in aanloop naar EK: "Als dat maar goed komt..."

Kevin De Bruyne in gevaar in aanloop naar EK:
Woensdag 26 mei 2021 - 18:00   I   door Redactie

Voor de Rode Duivels is het vanaf nu aftellen naar het EK. Met uitzondering van Kevin De Bruyne: die telt af naar de finale van de Champions League die komende zaterdag wordt afgewerkt.

Maar of De Bruyne met Manchester City nu wint van Chelsea of niet, terwijl de rest van de internationals zich al moet aanmelden, krijgt hij na de CL-finale nog een week vakantie. Kwestie van toch een beetje fris aan het toernooi te kunnen beginnen.

Alleen stelt er zich nu wel een serieus probleem. Want doordat de Rode Duivels opeens het vaccin van Pfizer en niet van Johnson & Johnson krijgen, moeten ze nu twee inspuitingen krijgen in plaats van één: een eerste prikje voor het EK, de tweede prik onmiddellijk erna.

En dat is bijzonder slecht nieuws voor Kevin De Bruyne die door zijn extra week vakantie en de wijziging van datum voor het toedienen van het vaccin het eerste prikje zou missen. Hij sluit immers pas aan op maandag 7 juni.

Meer gevaar

De Belgische voetbalbond bekijkt of hij op de één of andere manier toch nog met de anderen zou kunnen worden gevaccineerd, maar dat ziet er op dit moment niet zo goed uit. En dat zou meteen betekenen dat de middenvelder meer gevaar loopt op een besmetting.

Net wat de Duivels niet willen. Op sociale media hielden de Belgische voetbalfans alleszins hun hart vast. Dat met De Bruyne net de belangrijkste international risico loopt bezorgt sommigen nachtmerries.

TAGS  I  Manchester City  I  Chelsea  I  Rode Duivels

zondag 5 mei 2024

zaterdag 4 mei 2024

vrijdag 3 mei 2024

donderdag 2 mei 2024