Club Brugge wint Supercup na spektakelstuk tegen Genk

Zaterdag 17 juli 2021 - 22:45   I   door Redactie

Club Brugge heeft de Supercup gewonnen. Blauw-zwart versloeg Genk na een spektakelstuk met 3-2.

De eerste helft was voor Club Brugge, maar vlak voor de rust maakte Genk er wel 0-1 van. Het was Theo Bongonda die beheerst een fraaie Genkse aanval afrondde. Het leek erop dat Genk met de voorsprong ook de rust in zou gaan, maar het was Club dat meteen daarna de gelijkmaker kon scoren. Matej Mitrovic kopte een hoekschop van Rits voorbij Vandervoordt. Trésor kon de bal pas achter het leer ontzetten.

In enkele dolle minuten in de tweede helft liep Club verder uit. Eerst was er de overtreding op Noa Lang in het strafschopgebied. De Nederlander zette de penalty zelf feilloos om. Amper twee minuten later maakte Clinton Mata er met een rake knal via Vandervoordt 3-1 van.

Het was nadien voor Genk niet evident om nog wat terug te doen. Mats Rits kwam zelfs nog dicht bij de 4-1, al liet ook Club-doelman Lammens, de vervanger van Simon Mignolet, van zich horen. Diep in blessuretijd moest hij zich toch nog gewonnen geven, maar de aansluitingstreffer van Uronen kwam te laat voor Genk.