Straf: Martinez doet Simon Mignolet zware belofte

Straf: Martinez doet Simon Mignolet zware belofte
Dinsdag 16 november 2021 - 09:00   I   door Redactie

Geen Thibaut Courtois dindsdagavond in doel tegen Wales, maar ook geen Simon Mignolet. Helemaal niet onverwacht, maar dat is het vervolg wel.

Voor het eerst gaf Roberto Martinez maandagavond toe dat Mignolet niet meer de onbetwistbare nummer twee is na Courtois. Niet in zoveel woorden, dat is zijn stijl niet, maar de boodschap was overduidelijk.

Dat een wel degelijk fitte Mignolet toch terug naar Club Brugge is, wijst erop dat voor de bondscoach Koen Casteels over hem heen is gesprongen in de rangorde en straks ook de nieuwe nummer twee zal worden.

"Mignolet moest zich klaarhouden voor het geval Courtois niet op tijd fit zou geraken voor Estland. Het plan is evenwel altijd geweest om Casteels tegen Wales te laten spelen", aldus Martinez. Om dan toch opnieuw rond de pot te draaien.

Professional

"Dit soort voetbal is namelijk iets nieuws voor Casteels, in tegenstelling tot voor Mignolet - een op en top professional, die jaren in Engeland heeft gespeeld. Weet je, het is belangrijk om ook de andere doelmannen eens te laten spelen."

Waarna hij toch met verrassend nieuws kwam en meteen een belofte deed: "Zo kan ik jullie nu al zeggen dat Mignolet en Casteels in maart elk één interland zullen keepen." Een zoethoudertje voor Mignolet, zoveel is duidelijk.

TAGS  I  Club Brugge  I  Rode Duivels  I  Wolfsburg  I  Real Madrid  I  Wales

zondag 5 mei 2024

zaterdag 4 mei 2024

vrijdag 3 mei 2024

donderdag 2 mei 2024