'Paars-wit gaat wonderkind Rayane Bounida (15) dan tóch kwijtspelen'

'Paars-wit gaat wonderkind Rayane Bounida (15) dan tóch kwijtspelen'
Woensdag 29 december 2021 - 11:45   I   door Redactie

De eigen jeugd, die moet Anderlecht er financieel en sportief opnieuw bovenop helpen. Op voorwaarde natuurlijk dat die lang genoeg op Neerpede blijft om financieel en sportief van waarde te zijn.

En net daar ligt het grote probleem met Rayane Bounida. Het supertalent is in maart 15 jaar geworden en kan dus zijn eerste profcontract tekenen. Anderlecht wil het Belgisch-Marokkaanse fenomeen erg graag vastleggen, maar Europese topclubs als PSG en Man City trekken aan zijn mouw.

Bij Ajax kreeg hij onlangs zelfs een rondleiding. Door de grote belangstelling voelen ze zich in het kamp Bounida erg sterk en stellen ze enorm hoge financiële eisen. Té hoog voorlopig, zo weet Het Nieuwsblad te melden.

"Paars-wit heeft een kader opgesteld dat bepaalt wat jeugdspelers kunnen verdienen", legt de krant uit. "Dat is tot op zekere hoogte flexibel, zodat er inspanningen kunnen worden gedaan voor uitzonderlijke talenten – dat gebeurde onder meer bij Doku – maar er zijn natuurlijk limieten."

Opleidingsvergoeding

"Het water tussen Bounida en Anderlecht is op dit ogenblik veel te diep, maar alle partijen zijn nog on speaking terms in de hoop een oplossing te vinden. Komt er geen handtekening, dan kan Bounida weg in Brussel voor een opleidingsvergoeding." En dat zou voor Anderlecht een zware klap zijn.

Poll: Denk je dat Bounida toch een profcontract bij Anderlecht tekent?

TAGS  I  Anderlecht  I  Manchester City  I  Ajax

zondag 5 mei 2024

zaterdag 4 mei 2024

vrijdag 3 mei 2024

donderdag 2 mei 2024