Genk laat tienkoppig Malinwa gefrustreerd achter in match met vijf goals

Woensdag 16 februari 2022 - 20:35   I   door Redactie

KRC Genk heeft deel vier van zijn zware vijfluik tot een goed einde gebracht. Woensdagavond trok het na rust de inhaalmatch tegen KV Mechelen naar zich toe.

KRC Genk-KV Mechelen 4-1

De wedstrijd werd al vroeg opengebroken door een goal van Luca Oyen in de vijfde minuut na goed voorbereidend werk van Trésor. Ook daarna ging het nog gelijk op, tot KV Mechelen-verdediger Peyre een rode kaart pakte toen hij de doorgebroken Onuachu neerhaalde.

Maar Malinwa plooide niet meteen onder de druk en stunte bij de start van de tweede helft zelfs door een knappe goal van Cuypers na een hoekschop van Schoofs. Bijna scoorde de spits zelfs een tweede, maar Vandevoordt voorkwam een complete afgang.

In minuut 66 was het echter over voor KV Mechelen. Sadick scoorde de 2-1 en daarna was het hek van de dam. Eerst Bongonda na schitterend werk van Ito en daarna Onuachu in zijn honderdste match zorgden uiteindelijk nog voor zware 4-1-cijfers.

Nummer vier

Zo klimt KRC Genk verder op in het klassement, al staat het nog altijd op zeven punten van nummer vier Anderlecht. Zondag op het veld van Antwerp is het dus opnieuw van moeten als de Limburgers alsnog play-off 1 willen halen.

Poll: Denk je dat Genk toch nog play-off 1 haalt?