Jelle Van Damme komt met opvallende reden voor klacht tegen Anderlecht en Genk

Jelle Van Damme komt met opvallende reden voor klacht tegen Anderlecht en Genk
Donderdag 17 februari 2022 - 19:00   I   door Redactie

Roland Duchâtelet schaarde Jelle Van Damme en Paul-José Mpoku achter zich. Alle drie dienden ze klacht in. Duchâtelet tegen Anderlecht, KRC Genk, Mboyo en Vanden Borre. Van Damme en Mpoku enkel tegen Anderlecht en KRC Genk.

Zo zouden er louche zaken gebeurd zijn toen Anderlecht de titel pakte in 2014. Er zouden horloges uitgedeeld zijn in de kleedkamers van de twee clubs om het eindresultaat te beïnvloeden. De vraag is waarom iemand als Jelle Van Damme daar acht jaar later nog mee afkomt.

"Het gaat er mij om dat, als alles blijkt te kloppen, de malafide figuren die dat seizoen de titel in het voordeel van Anderlecht georkestreerd hebben onderzocht worden", zei hij bij de podcast MIDMID. "En dan moet ik inderdaad momenteel een klacht neerleggen tegen Anderlecht en Genk."

Acht jaar na de feiten wil Van Damme dus gerechtigheid. Hij wou wel nog iets beklemtonen. "Dat gaat niet over de huidige mensen bij die clubs, maar over het seizoen 2013-2014", sloot hij af. Benieuwd of dit nog een staartje zal krijgen.

Poll: Vind jij het vreemd dat Van Damme en Mpoku plots óók klacht indienden?

TAGS  I  Standard  I  Anderlecht  I  KRC Genk

zondag 5 mei 2024

zaterdag 4 mei 2024

vrijdag 3 mei 2024

donderdag 2 mei 2024