'Nieuwe publiekslieveling helpt Théo Bongonda aan absolute droomtransfer'

'Nieuwe publiekslieveling helpt Théo Bongonda aan absolute droomtransfer'
Vrijdag 18 februari 2022 - 11:00   I   door Redactie

Bij KRC Genk hopen ze weer op een plek bij de eerste vier. De weg is nog lang en ze mogen in principe geen steken meer laten vallen. In de zomer zouden enkele spelers de club kunnen verlaten.

Zo werd er in het verleden al serieus aan de mouw getrokken van centrale verdediger John Lucumi. Hij bleef uiteindelijk bij Genk, maar in de zomer zal hij zo goed als zeker andere oorden opzoeken. Een Europese topcompetitie lonkt voor de sterke Colombiaan.

Ook Théo Bongonda aast nog steeds op een transfer. "Het is duidelijk dat ik hier al lang ben. Trop longtemps. Ik ben graag in Genk hoor, maar het is normaal dat er interesse is na vorig seizoen", was de winger in juli al duidelijk bij Het Laatste Nieuws.

Bongonda bleef ook in Limburg, maar vooral omdat ze bij Genk niet echt een alternatief hadden op zijn linkerflank. Daar komt nu verandering in, want Luca Oyen komt meer en meer in de picture te staan. Tegen KV Mechelen scoorde hij nog op knappe wijze het eerste doelpunt.

Transfer

En dus lijkt Genk bereid te zijn om mee te werken aan een transfer van Théo Bongonda. Zijn marktwaarde wordt geschat op 9 miljoen euro. In 2019 plukte Genk hem voor 7 miljoen euro weg bij Zulte Waregem. In het shirt van Genk was hij betrokken bij 53 doelpunten in 101 wedstrijden.

Poll: Zie jij Théo Bongonda nog spelen in een Europese topcompetitie?

TAGS  I  KRC Genk  I  KV Mechelen  I  Zulte Waregem

zondag 5 mei 2024

zaterdag 4 mei 2024

vrijdag 3 mei 2024

donderdag 2 mei 2024