Niet te geloven: Club Brugge krijgt verrassend nieuws over stadiondossier

Niet te geloven: Club Brugge krijgt verrassend nieuws over stadiondossier
Zondag 17 april 2022 - 09:30   I   door Redactie

Over het nieuwe stadion voor Club Brugge is er al veel gezegd en geschreven. En nu is er nog maar eens een onverwachte wending in het dossier.

De laatste keer dat er nieuws was, leken zowel Cercle Brugge als Club Brugge een zware opdoffer te krijgen. Met name omdat de auditeur van de Raad van State een negatief advies gegeven had voor het uitvoeringsplan van de Blankenbergse Steenweg, waar het nieuwe stadion van Cercle zou komen.

Omdat beide stadiondossiers met elkaar verbonden zijn, zaten beide Brugse clubs met de handen in het haar. "Dat negatieve advieshad vooral te maken met de onduidelijkheid of het nu om een stadion van 40.000 of 12.000 zitjes ging", verrast Cercle-CEO Ben Lambrecht nu in De Krant van West-Vlaanderen.

"Een definitieve beslissing van de Raad van State moet nog volgen", legt Lambrecht uit in het weekblad. “Er zijn stappen ondernomen om dat uit te klaren." Bovendien heeft groen-zwart nog een stok achter de deur. "We zijn heel actief bezig met één of twee alternatieve sites, mocht dit niet doorgaan."

Arena

Dat betekent dat Club Brugge straks dus toch gewoon aan een nieuw stadion zou kunnen beginnen bouwen naast het huidige Jan Breydelstadion. Afwachten hoe het verder loopt. Maar bij blauw-zwart blijven ze hopen om tegen 2024 of 2025 in een nieuwe arena te spelen, maar de klok blijft tikken.

Poll: Wanneer denk jij dat Club in een nieuw stadion zal spelen?

TAGS  I  Club Brugge  I  Cercle Brugge

zondag 5 mei 2024

zaterdag 4 mei 2024

vrijdag 3 mei 2024

donderdag 2 mei 2024