Spaanse kranten zien Club-speler Atlético verslinden: “Hij kent geen genade!”

Spaanse kranten zien Club-speler Atlético verslinden: “Hij kent geen genade!”
Woensdag 05 oktober 2022 - 12:00   I   door Redactie

Mag je het nog wel een stunt noemen? Na de winnen tegen Leverkusen en Porto nam Club Brugge dinsdagavond de scalp van Atlético.

Dankzij die overwinning staat de landskampioen momenteel alleen aan de leiding van zijn poule. Blauw-zwart speelde vol overgave tegen de Madrilenen en dat is ook de Spaanse media niet ontgaan. In het thuisland van Ferran Jutgla spreken ze vol lof over de Spaanse spits.

“Brugge was vanaf de eerste minuut bijzonder scherp”, klinkt het bij het Spaanse AS, “Jutgla kende geen genade en sneed door de rood-witte verdediging alsof die van papier was.” Daar stopte de krant weliswaar niet: “Jutgla bleef onvermoeibaar dansen. Aan zijn voeten lag een gescheurd Atlético Madrid.”

Het Catalaanse Mundo zag ook dat Jutgla de kwelduivel van Atlético was: “Hij was een ware nachtmerrie voor Savic en Giménez en ook na de rust was hij een beproeving voor Axel Witsel.” De krant snapt niet geen enkele ploeg in La Liga het deze zomer aandurfde om hem te kopen: “Nu kent iedereen hem. Hij scoorde en gaf een assist tegen Porto, nu deed hij dat nog eens over tegen Atlético. Dos Grandes.”

WK

Volgens Marca stuurt Jutgla dan weer een duidelijke boodschap naar de Spaanse bondscoach: “Het is onbegrijpelijk dat hij niet in de Spaanse eerste klasse doorbrak… en dat hij nog niet in voorkwam in de WK-plannen van Luis Enrique.” De kans lijkt momenteel alvast niet klein dat we Jutgla in actie zullen zien op de wereldbeker.

Poll: Denk jij dat Jutgla geselecteerd zal worden voor het WK?

TAGS  I  Club Brugge  I  Atlético Madrid  I  Champions League

donderdag 21 september 2023

woensdag 20 september 2023

dinsdag 19 september 2023

maandag 18 september 2023