Kortrijk kent weinig problemen met Charleroi

Vrijdag 04 november 2016 - 22:02   I

In eigen huis heeft Kortrijk relatief makkelijk komaf gemaakt met Charleroi. In de tweede helft werd er afstand genomen na doelpunten van Saadi en Ouali. Kortrijk springt zo van de 8e naar de 5e plek en staat op gelijke hoogte met Club Brugge, dat zondag nog wel speelt.

Kortrijk nam vanaf het begin van de wedstrijd het initiatief. Veel kansen kwamen daar wel nog niet meteen van. Saadi had het eerste kansje voor de thuisploeg, maar Charleroi-verdediger Willems kwam nog goed tussenbeide. Kortrijk kon dan nog niet echt kansen bij elkaar spelen, Charleroi deed zeker niet beter. De verdediging van Kortrijk stond als een huis. Op vlak van rust had Saadi nog de beste kans. Na een vrije trap viel de bal pardoes voor zijn voeten, maar hij was te verrast om er iets mee te doen.

Bij rust greep Mazzu in en bracht hij Pollet ten koste van Bedia. Dat leek te lonen, want Charleroi kwam veel beter voor de dag in de tweede helft. Ninis loste een gevaarlijk schot, Pollet stond net buitenspel. Na 60 minuten was het dan toch raak, maar wel aan de overkant: Saadi lobde de bal heerlijk over Charleroi-doelman Penneteau na een prachtige inspeelpass van Mercier. Charleroi begon bijgevolg wat aanvallender te spelen, maar dat brak hen zuur op. De 2-0 van Ouali in de slotfase leek de wedstrijd te beslissen. Pollet kon de aansluitingstreffer nog maken, maar dat was slechts een eerredder.

Kortrijk - Charleroi 2-1

61' Saadi 1-0, 82' Ouali 2-0, 90+4' Pollet 2-1