Bondscoach kan mogelijk nieuwe en heel verrassende Club-speler oproepen

Bondscoach kan mogelijk nieuwe en heel verrassende Club-speler oproepen
Zaterdag 18 februari 2023 - 17:00   I   door Redactie

Wat wordt het met Domenico Tedesco? En vooral, wie zal de nieuwe bondscoach allemaal selecteren voor zijn eerste interland.

De fans van Club Brugge zouden wel eens serieus kunnen opkijken als ze de namen op die eerste selectie zullen bekijken. Want eigenlijk hebben de Rode Duivels nog altijd geen echte linksvoetige om de linkerflank te bemannen.

Ook al doet de rechtsvoetige Timothy Castagne het niet slecht. "Maar we zullen toch uitkijken naar een linksvoetige, want dan heb je wat voordelen", aldus Tedesco in een interview in Het Laatste Nieuws.

En als hem de naam van de door Club Brugge uitgeleende Maxim De Cuyper voor de voeten wordt geworpen, blijkt hij die ook nog te kennen. "Maxim doet het goed bij Westerlo. Hij is nog jong. Daarom is het belangrijk wat Jacky Mathijssen denkt."

Timing

"Jacky is de coach van de U21 en kent die jongens beter dan ik", vervolgt hij. "We hebben al twee uur samengezeten om over iedereen te praten. Kijk, dit soort keuzes zijn vaak ook een kwestie van timing. Is de speler klaar om al voor de Rode Duivels te spelen?"

"Want als je vervolgens weer een stap moet terugzetten, is dat psychologisch niet eenvoudig." Al blijkt Tedesco wel fan te zijn. "Maar De Cuyper doet het heel goed, ja. (fijntjes) Hij trapt bovendien de vrijschoppen en hoekschoppen." Dus wie weet...

Poll: Vind je dat De Cuyper er al moet bij zijn?

TAGS  I  Club Brugge  I  Rode Duivels  I  België  I  Westerlo

zaterdag 4 mei 2024

vrijdag 3 mei 2024

donderdag 2 mei 2024

woensdag 1 mei 2024