Hans Vanaken houdt zich niet in en geeft mening over rel met Thibaut Courtois

Hans Vanaken houdt zich niet in en geeft mening over rel met Thibaut Courtois
Dinsdag 18 juli 2023 - 14:00   I   door Redactie

Hans Vanaken mag dan niet de grote prater zijn of hoog van de toren blazen, dat wil niet zeggen dat hij geen mening heeft.

Dat liet de Brugse sterkhouder ook merken in een interview met Het Laatste Nieuws. Zo kwam onder meer de rel rond de kapiteinsband van Thibaut Courtois naar voor. Iets waar Vanaken wel wat over weet.

Niet alleen omdat hij samen met de nationale doelman in de selectie van de Rode Duivels zat, maar ook omdat hij sinds vorig seizoen aanvoerder is bij Club Brugge. "Ik denk niet dat die aanvoerdersband per se iemand moet veranderen", aldus Vanaken.

Waarmee hij aangeeft dat hij niet de mondigste is. "Ik ben een kapitein die liever respect afdwingt met zijn voetbalkwaliteiten. Het is niet zo dat Simon Mignolet of Denis Odoi  nu niets meer zeggen in de kleedkamer omdat ik de kapitein ben. Die zijn ook heel aanwezig en zeggen soms zelfs meer dan mij."

Speciaal

Op de vraag van de krant of hij met Mignolet of Odoi ooit ruzie zou maken over die band is zijn antwoord resoluut "Neen". Waarna hij ook dieper ingaat op het verlaten van de nationale selectie door Thibaut Courtois omdat Lukaku en niet hij kapitein werd.

"Het was speciaal", stelt de aanvallende middenvelder. "Al ben ik niet de juiste persoon om daar veel over te zeggen." Waarna hij wel duidelijk aangeeft dat hij de actie van Courtois niet goedkeurt: "Ik zou het evenwel nooit doen."

Poll: Vind je dat Vanaken gelijk heeft?

TAGS  I  Real Madrid  I  Rode Duivels  I  Club Brugge

zondag 5 mei 2024

zaterdag 4 mei 2024

vrijdag 3 mei 2024

donderdag 2 mei 2024