Er is woede bij voetbalfans na beslissing over scheidsrechters: "Dit is schandalig!"

Er is woede bij voetbalfans na beslissing over scheidsrechters:
Maandag 09 oktober 2023 - 22:00   I   door Redactie

Maandag hadden Manu Leroy, CEO van de Belgische voetbalbond (KBVB), en Lorin Parys, CEO van de Pro League, een belangrijke vergadering. Het onderwerp van discussie was het vierjarige strategische plan dat de KBVB heeft opgesteld voor de ontwikkeling van het scheidsrechterskorps in België.

Dit plan omvatte onder andere een langverwachte loonsverhoging voor scheidsrechters, waarvoor extra budget nodig was. Gelukkig is een mogelijke staking, die eerder werd gevreesd, nu van de baan. Er wordt gemeld dat de clubs binnen de Pro League bereid zijn om financieel bij te dragen aan dit plan. Verdere details van het bereikte akkoord worden verwacht op dinsdag.

Er komt van de voetbalfans wel veel kritiek op de geplande loonsverhoging voor de refs. Zeker weer na een weekend dat bol stond van de betwiste fases, zorgt dit voor de nodige reacties.

"Fantastisch, kunnen de arbiters nog meer blunderen", schrijft iemand. Nog een reactie: "Een schandalige beslissing van de voetbalbond". En ook: "Ik denk dat dit de enige 'sector' is waar men beloond wordt om te falen en te missen. Na zo'n weekend dat nieuws naar buiten brengen: sterk tactisch werk".

Poll: Vind jij de opslag voor refs terecht?

TAGS  I  Scheidsrechters

zaterdag 4 mei 2024

vrijdag 3 mei 2024

donderdag 2 mei 2024

woensdag 1 mei 2024