Het gaat helemaal mis: "Anderlecht kan vragen om die wedstrijd te laten herspelen"

Het gaat helemaal mis:
Zondag 28 januari 2024 - 08:00   I   door Redactie

Volgens Peter Vandenbempt is het onbegrijpelijk dat de Disciplinaire Raad geoordeeld heeft om Anderlecht - Racing Genk te laten herspelen. Hij vindt dit niet kunnen.

"Wat mij betreft is dit een onverantwoorde beslissing van de Disciplinaire Raad die de voetbalwereld koude rillingen bezorgt", zegt Vandenbempt aan Sporza.

"Deze beslissing is ook een soort aanmoediging voor clubs die een match verliezen na zware fouten van de refs, om allerlei procedures op te starten om de wedstrijd te laten herspelen."

Zo zou de penalty die Union gisteren in de beker omzette volgens de letter van het reglement ook hernomen moeten worden", stelt Vandenbempt. "Je kunt je toch niet voorstellen dat Anderlecht een procedure zou opstarten om deze match opnieuw te laten spelen?"

"Daarna zou dan eventueel nog een beroep van Union volgen en voor je het weet, speel je de bekerfinale in de zomer tijdens het EK voetbal. Nee, ik vind dit een gevaarlijk precedent en veel mensen in het voetbal zullen hopen dat er ergens onderweg iemand met gezond verstand zal komen die hier anders over zal oordelen."

Poll: Denk jij ook dat er nu veel meer klachten gaan komen?

TAGS  I  Anderlecht  I  KRC Genk  I  Union  I  Peter Vandenbempt

zondag 28 april 2024

zaterdag 27 april 2024

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024