Supporters zijn 100 procent zeker: "Dit wordt de nieuwe landskampioen"

Supporters zijn 100 procent zeker:
Maandag 01 april 2024 - 20:19   I   door Redactie

KRC Genk wint in eigen huis van Union. Het werd 1-0 na een doelpunt van Tolu Arokodare in de eerste helft. Door deze nederlaag van Union komt Anderlecht op evenveel punten als de leider. De ploeg van Blessin kon de verwachtingen niet inlossen en moet de Champions' Play-offs met een verliespartij beginnen. Union moet de wedstrijd nog met 10 spelers eindigen na een rode kaart voor Burgess nadat hij een bal in het gezicht van een Genk-speler gooide.

Union was vandaag niet bij machten om Racing Genk te verslaan. De winnaar van de reguliere competitie kon niet voldoende kansen afdwingen. De Genkse doelman Maarten Vandevoordt werd niet genoeg bedreigd door Union. In de eerste helft kon Noah Sadiki helemaal vrijlopen, maar trapte de bal over. In de tweede helft bleef Union zoeken naar de gelijkmaker. Volgende week kan Blessins ploeg zich herpakken thuis tegen Cercle Brugge.

Voor Racing Genk was deze overwinning redelijk verrassend. Ze wisten op het nippertje de Champions' Play-offs te halen en konden pas twee van de laatste vijf wedstrijden winnen. Door de 'salonremise' op het veld van Westerlo lag de ploeg van Wouter Vrancken enorm onder vuur. Vandaag was hier niets van te zien en hebben ze het schroom van zich afgespeeld. Door deze overwinning klimmen de Limburgers naar de derde plaats in het klassement.

Door het verlies van Union zien veel supporters hen ook niet meer als de grote titelkandidaat. Ze zien Anderlecht op een gelijk aantal punten naderen. Zaterdagavond wist paars-wit met 1-0 te winnen van Antwerp. Een supporter van Anderlecht op X ziet dat Union te pakken is. Na een eerste speeldag belooft het dus nog een spannende titelstrijd te worden in Brussel en ver daarbuiten.

Poll: De eerste speeldag in de Champions' Play-offs is afgewerkt. Wie wordt kampioen?