Luciano D'Onofrio heeft nu al groot probleem bij Antwerp

Luciano D'Onofrio heeft nu al groot probleem bij Antwerp
Dinsdag 13 juni 2017 - 19:20   I   door Redactie

Luciano D'Onofrio werd door Antwerp aangesteld als de nieuwe sportief directeur en ondervoorzitter. Verrassend is het in ieder geval.

"Antwerp verrast hiermee vriend en vijand, en toch", reageert Geert Foutré, journalist van Sport/Voetbalmagazine. "Gheysens is geen groot voetbalkenner. Als hij snel een topploeg wil uitbouwen, dan zijn er geen twintig mensen voor handen met de knowhow en het netwerk van D'Onofrio. Bovendien is The Great Old een slapende reus."

"In die zin verbaast het niet dat D'Onofrio naar een grote naam met een grote achterban trekt, hij is niet de man om, bij wijze van spreken, tussen de koeien en de patatten te gaan werken. Antwerp is nog altijd een bruisende club, het heeft het publiek en nu ook de financiële mogelijkheden. D'Onofrio heeft de ideeën."

Toch is er ook een probleeem. "Hij kent geen Nederlands, en dat bij dé Vlaamse club bij uitstek. Bovendien komt hij uit Luik, terwijl CEO Patrick Decuyper en Paul Gheysen van respectievelijk Ronse en Ieper zijn Ieper. Dat heeft als nadeel dat de band met de stad ontbreekt, maar het voordeel dat hij boven historische conflicten staat. Bovendien is Antwerp zolang uit eerste klasse geweest, dat het nu niet kieskeurig wil zijn."

TAGS  I  d'onofrio  I   antwerp

donderdag 2 mei 2024

woensdag 1 mei 2024

dinsdag 30 april 2024

maandag 29 april 2024