Preud'homme is hard en verwijst basisspeler naar de bank

Preud'homme is hard en verwijst basisspeler naar de bank
Donderdag 17 november 2016 - 10:14   I  

Michel Preud'homme heeft een typeploeg bij Club Brugge en daar wijkt hij niet graag van af. Daar wordt nu één speler het slachtoffer van.

Nu Laurens De Bock terugkeert uit blessure, zal die weer de plek innemen van Dion Cools, die het lang niet slecht deed als linksback. "Het liep uitstekend", reageert Cools in Het Laatste Nieuws. "De ploeg draaide en ik ging mee in de positieve flow. Eén goeie match kan soms alles veranderen. Ik speel met vertrouwen, kijk maar naar de wedstrijd in Porto. Misschien was dat wel mijn beste match bij Club."

Cools doet het veel beter dan in het begin van het seizoen. Toen verving hij tijdelijk Meunier totdat Van Rhijn werd aangetrokken, maar die wedstrijden werden geen succes. "Die matchen waren echt niet goed. Ik verwachtte te veel van mezelf en wou te hard mijn best doen. De ploeg draaide ook niet, de kritiek op mij was terecht. Ik wou de positie van Thomas opeisen, maar kon het niet goed invullen. In Mechelen scoorde ik nog (speeldag 1, red.), maar tegen KVO begon de miserie. Ik raakte in de put en had echt geen vertrouwen. Soms gaf ik passes waarvan ik dacht... (grijnst) Ook op training, hoor. De coach raakte soms gefrustreerd door mij en dat kon ik begrijpen."

Cools beseft dat De Bock gewoon weer in de ploeg gezet zal worden, hoe goed hij ook speelt. "Ik doe mijn 'uitstekende best', maar we moeten niet flauw doen. De Bock zal gewoon weer spelen, daar ben ik me van bewust. Hij is een fantastische speler en ik gun het hem. Sowieso is hij de nummer één op de linksachter. We zullen zien wat er zal gebeuren. Uiteindelijk is het aan de trainer om dit op te lossen."

Cools heeft wel het geluk dat hij zowel links als rechts uit de voeten kan. "Door mijn polyvalentie zal ik sowieso nog matchen spelen. Vorig jaar haalde ik vaak de selectie niet omdat Davy De fauw toen eigenlijk de vaste invaller op links of rechts was. Het is aan mij om me zo goed mogelijk te tonen. Tot dusver heb ik laten zien dat ik meekan op dit niveau, zelfs in de Champions League. Als Laurens of Ricardo (De Bock of Van Rhijn, red.) het slecht zou doen, wat ik hen natuurlijk niet toewens, verdien ik nu dan ook sneller een kans. Na mijn goeie periode heb ik nu wél het recht om te vragen waarom ik in dat geval niet zou spelen."

TAGS  I  Dion Cools  I   Laurens de Bock  I   Club Brugge

zondag 28 april 2024

zaterdag 27 april 2024

vrijdag 26 april 2024