Genk herleeft en zadelt zwak Anderlecht met kater op

Zondag 22 oktober 2017 - 19:50   I

Hein Vanhaezebrouck is dan toch geen tovenaar. RSC Anderlecht verloor zondagavond met het kleinste verschil van KRC Genk. Een doelpunt van Aidoo zorgde voor de beslissing.

De eerste helft stelde in grote lijnen teleur. Het was een zwak en tam Genk tegen een al even zwak en tam Anderlecht. Grote kansen bleven uit en zo stond het aan de rust nog 0-0. Overigens kwam Teodorczyk goed weg na natrappen aan het adres van Aidoo. De Pool kreeg slechts geel.

Na de rust had Aidoo zijn revanche beet. Bij een corner duwde hij licht in de rug van Appiah en kopte hij de bal tegen de netten: 0-1. Een koude douche voor Anderlecht, dat niet veel eerder nog de paal had getroffen via Onyekuru.

Anderlecht zet druk, maar ook niet meer dan dat

Anderlecht probeerde Genk onder druk te zetten, en dat lukte. Toch kraakten de Limburgse bezoekers niet. Het bleef bij 0-1 en zo herleeft Genk en koopt Stuivenberg tijd. Anderlecht blijft met een kater achter en telt nu 12 punten minder dan leider Club Brugge.

Poll: Correct resultaat?