Marcq: "Die ploegen hebben wel slim ingekocht"

Marcq:
Donderdag 26 oktober 2017 - 18:45   I  

Damien Marcq heeft nog niet veel plezier beleefd aan zijn transfer naar AA Gent. Hij krijgt niet al te veel kansen en moet vaak mee met de beloften, omdat de A-ploeg te weinig Belgen heeft.

AA Gent staat na de slechte start niet waar het graag zou willen staan. Er staan daarnaast ook nog eens ploegen in de top 6 die niemand had verwacht. Toch denkt Marcq, die morgen tegen zijn ex-ploeg speelt, daar anders over.

“Ploegen die de voorbije jaren wat zwakker waren, hebben heel intelligent ingekocht. Waasland Beveren en Antwerp zijn voor mij voorbeelden van clubs die een heel interessant team hebben samengebracht. Zelfs Moeskroen, waar niemand vorig seizoen nog een cent voor gaf, heeft een goeie ploeg op de been gebracht”, aldus Marcq in Het Laatste Nieuws.

Het niveau van de Belgische competitie is de voorbije jaren dus beter geworden. Vroeger waren er volgens Marcq ploegen die nog geen 10 passes achter elkaar konden geven, maar dat is nu niet meer het geval.

"Het niveau is niet meer vergelijkbaar met dat van toen ik hier in 2013 aanbelandde. Toen waren er ploegen die het moeilijk hadden om tien passes op rij te geven, nu is het tegenovergestelde waar. Ik zie geen enkele ploeg meer die geen tien passes op rij kan geven. Het niveau van de Belgische competitie is flink gestegen”, aldus Damien Marcq.

Poll: Is het niveau echt hoger nu?

TAGS  I  AA Gent  I   Charleroi  I   Marcq

zondag 28 april 2024

zaterdag 27 april 2024

vrijdag 26 april 2024