Mannaert: "Hij wint de Gouden Schoen"

Mannaert:
Zaterdag 04 november 2017 - 08:30   I   door Redactie

Vinent Mannaert kijkt met veel voldoening naar de transfer van Ruud Vormer. Dat was een schot in de roos.

"Toen we in de zomer van 2014 met Feyenoord de transfer van Vormer afrondden, sprak hun sportief directeur Martin van Geel, met wie ik een heel goede band onderhoud: 'Jullie hebben een schitterende zaak gedaan", vertelt de algemeen manager van Club Brugge n Het Laatste Nieuws.

"In andere omstandigheden had Ruud altijd moeten slagen in Feyenoord.' Ik moet zeggen dat een grote verdienste bij Michel (Preud'homme, red.) ligt - hij zag meteen in Vormer de box-to-box-speler die Ronald Koeman niet in hem zag bij Feyenoord. Maar wat Ruud dít seizoen doet, is zo mogelijk nog straffer..."

"De 4-3-3 van Michel was Vormer op het lijf geschreven. Hij wist bij wijze van spreken blind en doof wat te doen op welk moment. Ineens viel dat onder Ivan Leko wat weg, en was het herbeginnen."

"Ruud heeft éven getwijfeld, en met zijn status had hij het zaakje kunnen laten lopen... Maar Ruud heeft zeer snel de knop omgedraaid en beslist om mee te gaan in het nieuwe verhaal van Ivan. Niet toevallig is de betere vorm van Vormer de hefboom geweest voor de rest van de ploeg." Ruud Vormer Gouden Schoen dus? "Als de stemming vandaag zou zijn: ábsoluut!"

Poll: Verdient Vormer de Gouden Schoen?

TAGS  I  Mannaert  I   Club Brugge  I   Vormer

zondag 28 april 2024

zaterdag 27 april 2024

vrijdag 26 april 2024