Anderlecht sluipt niet dichter bij Club Brugge

Zondag 05 november 2017 - 19:46   I   door Redactie

Anderlecht en Club Brugge hebben de punten gedeeld na een vrij matige topper; Beide teams kregen wel kansen, maar gescoord werd er niet. Daardoor blijft Club negen punten voorsprong behouden op de landskampioen.

Er waren veel intense duels, maar het algemene niveau was niet erg hoog. Club Brugge kreeg een aantal goeie kansen. Zeker Diaby liet het liggen. Bij de eerste poging van de aanvaller lag Sels ook wel prima in de weg. Desondanks mocht Club Brugge toch blij zijn dat het nog 0-0 was aan de rust. Hamdi Harbaoui had immers gescoord, maar zijn doelpunt werd onterecht afgekeurd wegens buitenspel. Harbaoui had de voorkeur gekregen op Lukasz Teodorczyk.

In de tweede helft was Anderlecht iets beter. Pieter Gerkens kreeg een uitstekende kans, maar trapte uiteindelijk over. Ook invaller Onyekuru was er dichtbij, maar besloot recht op Hubert. Ook Club kon nog winnen. Hans Vanaken trapte in de slotfase evenwel voorlangs. De allerbeste kans was vier minuten voor tijd nog voor Gerkens. Limbombe liet zich veel te makkelijk ringeloren, maar de poging van Gerkens werd nog voor de lijn gered.

Poll: Is Club nu nog meer de titelfavoriet?