Vandenbempt waarschuwt Genk

Vandenbempt waarschuwt Genk
Maandag 06 november 2017 - 10:53   I  

KRC Genk zette achtereenvolgens Anderlecht en Club Brugge opzij, maar sindsdien speelde de ploeg van Albert Stuivenberg ook alweer gelijk tegen Kortrijk en Lokeren. De machine stokt.

"Genk lijkt ondanks zeges tegen Anderlecht en Club Brugge niet opnieuw gelanceerd. Zeker niet wat de resultaten betreft. Twee keer 0-0 tegen Kortrijk en Lokeren en ook niet het voetbal gebracht dat ze graag willen laten zien", zegt Peter Vandenbempt bij Sporza.

"Genk voetbalt makkelijker tegen grote ploegen die ook voetballen en ruimte weggeven, zoals Anderlecht en Club, dan tegen een compact blok als dat van Lokeren. De balcirculatie was stroef, traag, de passing onzuiver."

Vandenbempt merkt op dat de Limburgers niet doelgericht genoeg zijn. "Het spel van Genk mist ook diepgang, dat is een analyse die de vorige trainer (Peter Maes, nvdr.) al had gemaakt."

"Genk heeft in 7 van zijn 14 wedstrijden gelijkgespeeld. In een 3-puntensysteem zijn dat halve nederlagen. Daar schiet je weinig mee op. Genk heeft al twee keer de kans laten liggen om in de top zes te staan. Dat hebben we vorig seizoen na Nieuwjaar ook een paar keer moeten vaststellen. Dus ik zou zeggen: laat het een waarschuwing zijn."

Poll: Zie jij Genk play-off 1 halen?

TAGS  I  Vandenbempt  I   RC Genk

dinsdag 14 mei 2024

maandag 13 mei 2024

zondag 12 mei 2024