Snelle exit van topspeler bij Anderlecht? 'Onder Vanhaezebrouck kan hij niet renderen'

Snelle exit van topspeler bij Anderlecht? 'Onder Vanhaezebrouck kan hij niet renderen'
Dinsdag 28 november 2017 - 09:30   I   door Redactie

Hein Vanhaezebrouck eist veel van Henry Onyekuru. Iets wat de aanvaller helemaal niet gewend is. Toch zal de Nigeriaan zich moeten aanpassen aan zijn coach bij Anderlecht.

"De vergelijking met Moses Simon onder Vanhaezebrouck is makkelijk gemaakt", schrijft Het Laatste Nieuws. "Er zijn namelijk veel parallellen. Wanneer Simon bevrijd mocht voetballen bij AA Gent, was hij onhoudbaar, zoals in zijn eerste maanden op Belgische bodem, toen hij als zwervende aanvaller zeven keer scoorde. Maar toen Hein hem, in het belang van de ploeg, een handleiding meegaf, zakte Moses weg."

"Hetzelfde geldt voor Onyekuru: bij Eupen moest hij bij wijze van spreken nooit in de eigen zestien opduiken. Het liet zich gevoelen, met 23 treffers. Maar nu? In de eerste plaats veel irritatie. Simon en Onyekuru zijn mannen die op intuïtie op hun best zijn. Niet te veel nadenken, gewoon spélen. Op links kan dat niet - daar wil Vanhaezebrouck ook defensieve discipline, een noodzaak in zijn systeem met drie centrale verdedigers. En Hein kennende zal híj zich niet aanpassen, maar zal de speler dat moeten doen. Onyekuru, hoe geniaal ook, weet dus wat te doen."

Poll: Moet Vanhaezebrouck Onyekuru vrijer laten?

TAGS  I  Anderlecht  I   Onyekuru

zondag 28 april 2024

zaterdag 27 april 2024

vrijdag 26 april 2024