KVM-voorzitter Timmermans: "Kijk eens naar Antwerp..."

KVM-voorzitter Timmermans:
Dinsdag 23 januari 2018 - 17:00   I   door Redactie

Vorig seizoen was KV Mechelen tot de laatste speeldag in de running voor play-off 1. Vandaag vecht Malinwa tegen de degradatie. Hoe is het zover kunnen komen?

"Het voorbije jaar heeft ons misschien blind gemaakt", zegt voorzitter Johan Timmermans in HLN. "We hebben ons nog nooit zó versterkt tijdens de zomer. Met spelers van wie we dachten dat ze een grote meerwaarde zouden zijn voor de ploeg. Maar we kenden een moeilijke voorbereiding - vooral door een aantal geblesseerden - en dat heeft gewogen op onze competitiestart. Het kantelmoment was de thuisnederlaag tegen Antwerp. Sindsdien is het nooit meer goedgekomen."

"Het is nooit rustig geweest dit seizoen", zucht Timmermans. "Door een opeenstapeling van wat negatieve factoren zijn we zo ver weggegleden. (somt op) Er was het trainersontslag - Ferrera had de trein óók niet op de rails gekregen - , de aanstelling van een nieuwe coach, de slechte resultaten, de stadionperikelen en dan nog eens een drukke wintermercato. En bovendien was er de omvorming tot een nv waardoor er nieuwe mensen kwamen binnen de club. Die nieuwe mensen hebben andere ideëen."

Dus wordt er nu gevochten tegen de degradatie. "Ik hoop dat de spelers er iets meer hun kop voor zullen leggen de komende weken. Als ik kijk naar een ploeg als Antwerp, stel ik vast dat zij met toch wat meer verbetenheid spelen. Maar ik wil ook duidelijk zeggen dat het voltallige bestuur achter de ploeg staat en zal blijven staan. En achter de trainer, we moeten hem zijn job laten doen."

Poll: Redt KV Mechelen zich?

TAGS  I  KV Mechelen  I   Timmermans

donderdag 2 mei 2024

woensdag 1 mei 2024

dinsdag 30 april 2024

maandag 29 april 2024