Vertrekt Vanaken na het seizoen bij Club Brugge?

Vertrekt Vanaken na het seizoen bij Club Brugge?
Dinsdag 06 februari 2018 - 06:45   I  

Hans Vanaken groeide bij Club Brugge uit tot een onbetwiste titularis. Op zijn 25ste is de Limburger misschien zelfs klaar om de sprong naar het buitenland te wegen. Vertrekt Vanaken na het seizoen bij Club Brugge?

Op het eerste zicht lijkt het erop dat de spelmaker nog minstens één seizoen bij blauw-zwart wil blijven. Hij hoopt op de titel en een ticket voor de groepsfase van de Champions League. Toch durft Vanaken ook al even verder te kijken...

"Sowieso zou ik niet passen bij een ploeg die alleen maar knokt en ballen wegtrapt. Dan zou ik me voortdurend ergeren, omdat dat niet mijn speelstijl is", zegt de middenvelder van Club in Het Laatste Nieuws.

Volgens trainer Ivan Leko zou Vanaken perfect meekunnen bij een goed voetballend Premier League-ploeg. "Zelf denk ik dat de Bundesliga of de Primera División nog beter bij me zou passen. In Engeland wordt er bikkelhard gespeeld, terwijl Spanje iets meer op het voetbal gericht is."

"En de Duitse competitie ook wel onderschat wordt wat voetballend vermogen betreft. Maar het zou een droom zijn om in een ploeg als Manchester City te spelen. Een voetballende machine, die zowat elke match 75% balbezit heeft. Ze drukken de tegenstander volledig weg. Voor mij blijft dat het uitgangspunt: die bal hebben."

Poll: Is Vanaken klaar voor een stap hogerop?

TAGS  I  Vanaken  I   Club Brugge  I   Manchester City

zondag 28 april 2024

zaterdag 27 april 2024

vrijdag 26 april 2024