Coucke krijgt al waarschuwing: "Ze zijn er niet mee gediend op Anderlecht"

Coucke krijgt al waarschuwing:
Maandag 26 februari 2018 - 07:27   I   door Redactie

Anderlecht heeft nog eens gewonnen. Net bij de intrede van Marc Coucke was het nog een feest in het Astridpark. Lukasz Teodorczyk scoorde zowaar drie keer en Anderlecht won van Moeskroen met 5-3. Het wordt dringend tijd dat het allemaal wat rustiger wordt rond zowel Anderlecht als Coucke, stelt VRT-journalist Stef Wijnants in Het Belang van Limburg.

"Ik hoop dat de cinema rond Marc Coucke nu eindelijk voorbij is", reageert Wijnants. "De man heeft zijn afscheid gehad in Oostende en zijn intrede in Anderlecht. Het wordt nu hoog tijd dat Anderlecht opnieuw een normale voetbalclub wordt, geen kermisattractie. Want daar begint het op te lijken en dat kan paars-wit missen als kiespijn, Coucke zou er ook snel mee in de problemen komen.” 

"Anderlecht lijkt op een kermisattractie"

Coucke heeft bij Oostende toch al laten zien dat hij het één en ander in zijn mars heeft. In vijf jaar tijd maakte hij van KVO een stabiele eersteklasser. Toen hij er overnam, was Oostende aan het vechten tegen de degradatie. “Akkoord, Coucke had iets opgebouwd in Oostende, maar er is toch een wezenlijk verschil", waarschuwt Wijnants

"Aan de Kust moest niets. Als daar een keer niet gewonnen werd, so what. Maar op Anderlecht moet élke week de zege gepakt worden. Daar moet Coucke op voorbereid zijn. Ik zag dat hij gisterennamiddag weer flink aan het twitteren was. Hij doet daar natuurlijk mee wat hij wil, maar ik denk dat de bourgeoisie in Anderlecht daar niet mee gediend is. We zullen zien wat het geeft, maar Anderlecht moet vooral weer aan voetballen denken.”

Magie met Teo

Opvallend was hoe Coucke vooraf aan de wedstrijd tegen Moeskroen met Lukasz Teodorczyk ging praten. Blijkbaar heeft hij wonderlijke zaken gezegd tegen de Poolse spits, want Teo kwam gemotiveerd aan de aftrap en scoorde drie keer. Wat hij tegen Teodorczyk gezegd heeft, wilde Coucke niet kwijt. "Er moet sowieso meer intern blijven bij Anderlecht", zei hij daarover.

Poll: Denk jij dat Coucke een goeie voorzitter wordt?

TAGS  I  Anderlecht  I   Teodorczyk  I   Coucke  I   Wijnants

zondag 28 april 2024

zaterdag 27 april 2024

vrijdag 26 april 2024