Anthuenis over degradatiestrijd: "Zij zijn volgende week gered"

Anthuenis over degradatiestrijd:
Maandag 26 februari 2018 - 16:40   I   door Redactie

KV Mechelen staat na het afgelopen weekend weer laatste in de Jupiler Pro League. Malinwa kwam niet verder dan een gelijkspel tegen Charleroi. Eupen won wel van Lokeren en op basis van de gemaakte goals staat Eupen nu boven KVM. Met nog twee speeldagen voor de boeg ziet het er erg benauwd uit voor Mechelen.

Een degradatie zou grote gevolgen hebben voor KV. Er zouden fans afhaken en er zou een leegloop volgen. Te veel spelers hebben het niveau om in 1 actief te zijn. Er is dus maar één scenario voor KV Mechelen: alsnog het behoud afdwingen. Dat wordt echter niet makkelijk, zo beseft ook Aimé Anthuenis.

Voordeel voor Eupen

"Ik geef een licht voordeel aan Eupen, gezien het makkelijkere programma. De penaltymisser van Rits zou wel eens hele grote gevolgen kunnen hebben. Was die binnen gegaan, dan zag de wereld er helemaal anders uit. Maar dat is voetbal. Het is niet enkel afgelopen weekend fout gelopen", zegt Anthuenis tegenover De Zondag

Ook Lokeren is nog niet zeker van het behoud na de nederlaag bij Eupen. Toch verwacht Anthuenis niet dat zijn voormalige club nog in de problemen zal komen. "Het heeft vier punten voor op de twee laatste. Ik zie niet én Eupen én Mechelen nog zes op zes halen. Volgens mij is Lokeren komend weekend gered."

Play-Off 1

Anthuenis heeft ook nog een uitgesproken mening over Play-Off 1. Zo ziet hij het bijzonder gunstig in voor RC Genk, dat afgelopen vrijdag met 4-0 won van Antwerp. "Genk is voor mij zeker van deelname aan Play-Off 1. Voor de zesde plek gaat het tussen Kortrijk, Standard en Antwerp. STVV zie ik niet meer meespelen. Het wordt heel spannend, en de beslissing zal volgens mij pas op de laatste speeldag vallen. Kortrijk laat een prima kans liggen om bijna zeker te zijn. Nu wordt het voor hen knokken tot het einde", voorspelt de analist.

Poll: Wie degradeert?

TAGS  I  Anthuenis  I   KV Mechelen  I   Antwerp  I   RC Genk  I   Lokeren  I   Eupen

zondag 28 april 2024

zaterdag 27 april 2024

vrijdag 26 april 2024