Standard neemt opvallend besluit omtrent transfer sterkhouder Orlando Sa

Standard neemt opvallend besluit omtrent transfer sterkhouder Orlando Sa
Dinsdag 27 februari 2018 - 06:46   I  

Standard speelde afgelopen weekend gelijk tegen Club Brugge en daarmee schiet het niet bijzonder veel op met het oog op Play-Off I. Gelukkig voor de Luikenaars liet ook KV Kortrijk erg dure punten liggen, waardoor Standard nog volop in de race blijft.

In die race kan het een goalgetter als Orlando Sa best gebruiken. Het enige probleem is dat trainer Sa Pinto voorlopig weigert om zijn landgenoot op te stellen. Eerder liet Sa Pinto verstaan dat het zou gaan om een tactische keuze, maar veel uitleg wou de vurige trainer van Standard niet kwijt.

Het voorbije weekend werd dan duidelijk dat er wel degelijk meer speelt. Orlando Sa zou aanbiedingen van drie ploegen op zak hebben uit China en zou die ernstig overwegen. Meer zelfs, hij zou zijn zinnen hebben gezet op een Chinees avontuur. 

Strijd om Play-Off I

Toch zijn ze in Luik niet van plan om hun spits te laten gaan. Dat weet Het Laatste Nieuws. Er spelen dan ook twee belangrijke zaken mee in die keuze van Standard. Ten eerste wil het Play-Off I halen en in die strijd kan het Orlando Sa goed gebruiken. Ten tweede bieden de Chinezen veel te weinig. Standard wil namelijk minstens 8 miljoen euro voor de goalgetter.

Belangrijk voor de ploeg, zeker in de race naar play-off 1. Het geld dat de Chinezen op tafel willen leggen - twee à drie miljoen euro - is onvoldoende voor Standard. Zij hopen minstens acht miljoen euro te vangen - "dan kan er gepraat worden" -, maar in Luik gaan ze ervan uit de Sá gewoon bij hen blijft voetballen. Dat schrijft Het Laatste Nieuws.

Orlando doet moeilijk

Het Laatste Nieuws weet ook dat de spits het Standard niet gemakkelijk maakt. Zo zou hij zeker één keer bewust niet hebben meegetraind vorige week om een transfer te forceren. Ook de relatie met trainer Sa Pinto is verzuurd. Dat bewees een recente discussie tussen de Portugezen onlangs nog. Er komt wellicht snel zekerheid over de toekomst van Orlando Sa. De transfermarkt in China sluit morgen namelijk.

Poll: Is Orlando Sa 8 miljoen euro waard?

TAGS  I  Standard  I   Orlando Sa  I   Sa Pinto

zondag 28 april 2024

zaterdag 27 april 2024

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024