Hendrikx: "Deze ploegen verzekeren zich van laatste 2 tickets voor PO1"

Hendrikx:
Woensdag 28 februari 2018 - 07:21   I   door Redactie

Marc Hendrikx voorspelt in Het Belang van Limburg wie de laatste twee tickets voor Play-off 1 zullen veroveren. Hendrikx denkt het al te weten. De strijd is nochtans heel spannend, met nog verschillende kandidaten die in aanmerking komen voor die laatste tickets. Het beloven nog twee spannende speeldagen te worden in de reguliere competitie.

Genk zeker

Genk is voor Hendrikx al een zekerheid. "Genk heeft niet alleen een kloofje, het staat ook op de vijfde plaats. Dat wil zeggen dat ze nog door twee teams moeten worden voorbijgestoken, willen ze de boot missen", rekent de analist uit. "Dus moet Genk én plots beginnen verliezen én minstens twee teams achter hen mogen geen steken laten vallen. Ook mijn buikgevoel zegt dat die kans erg klein is. Racing heeft de juiste flow te pakken. Spelers die zich goed voelen, gaan ook door het vuur voor hun trainer."

Genk zal het gezelschap krijgen van Standard, zo meent Hendrikx. “Kortrijk heeft zondag een heel zware opdoffer geïncasseerd tegen Zulte Waregem. Ik zie hen niet opstaan op Club Brugge, ze treffen ook thuis nog Charleroi. Ik ga voor Standard. Niet dat ik de wedstrijden tegen KV Mechelen en Oostende onderschat maar ze zitten in een betere flow dan Kortrijk.”

Antwerp kansloos

Er komen nog veel ploegen in aanmerking, ook Antwerp en Sint-Truiden bijvoorbeeld nog. Daar gelooft Hendrikx helemaal niet meer in. “Antwerp kreeg in Genk de zoveelste optater en kon nog niet winnen in 2018. Dan leg je niet plots een perfect parcours af", zegt hij daarover. Ook STVV acht hij kansloos om nog een ticket te pakken.

Poll: Denk jij ook dat Genk en Standard Play-off 1 nog halen?

TAGS  I  Hendrikx  I   RC Genk  I   Standard  I   Antwerp

donderdag 2 mei 2024

woensdag 1 mei 2024

dinsdag 30 april 2024

maandag 29 april 2024