DONE DEAL: Club Brugge verlengt contract van absolute sterkhouder

DONE DEAL: Club Brugge verlengt contract van absolute sterkhouder
Vrijdag 02 maart 2018 - 12:50   I  

Club Brugge heeft er tot nu toe al een prima seizoen opzitten. De vroege Europese uitschakeling was een klap in het gezicht, maar daar spreekt bijna niemand nog over. Club staat namelijk nog steeds met een flinke voorsprong aan de leiding en er zal al veel moeten mislopen om geen kampioen te worden.

Ivan Leko koos resoluut voor een 3-5-2 systeem, met Cools op de rechterflank en Limbombe op de linkerflank. Die had in het begin wat problemen met het vele verdedigende werk dat hij moest opknappen, maar de flankspeler heeft onder Ivan Leko gigantische stappen voorwaarts gezet en heeft zich opgewerkt tot absolute sterkhouder van dit Club Brugge.

Zo was hij dit seizoen al goed voor enkele knappe flitsen en belangrijke doelpunten in de slotfase. De 23-jarige speler was dit seizoen al goed voor 5 doelpunten en 6 assists in de Jupiler Pro League. Vooral het samenspel met Hans Vanaken is vaak een streling voor het oog.

Steun van de club

Limbombe wordt voor zijn sterke prestaties nu beloond met een contractverlenging. Dat liet Club Brugge zelf weten via haar website. Limbombe tekent voor twee extra seizoenen en ligt nu tot 2021 onder contract bij de leider.

Naar eigen zeggen is hij alvast zeer gelukkig met zijn contractverlenging. “Ik ben zeer gelukkig dat ik voor 2 seizoenen kan bijtekenen. Het doet deugd dat het bestuur, de staff en de hele ploeg vertrouwen hebben in mij en dit tonen met deze contractverlenging. Vorig seizoen had ik enkele moeilijkere maanden met mijn blessure maar ik ben terug op niveau gekomen dankzij de steun van de hele club. Dit jaar voel ik mij fysiek terug top en het voelt goed om dit te kunnen tonen op het veld. We hebben dit jaar als team al mooie dingen bereikt maar zijn er nog lang niet, al moeten we niemand vrezen en er vol voor blijven gaan.”

Mannaert: "Alles wat een flankspeler nodig heeft"

Ook Vincent Mannaert was gelukkig dat ze in Jan Breydel langer kunnen genieten van Limbombe. Met deze deal begint Club Brugge alvast met het voorbereiden van de komende seizoenen. Eerder haalde het al enkele jonge spelers zoals Diatta afgelopen transferperiode.

“Deze contractverlenging is een beloning voor de evolutie die Anthony doormaakte. Als jonge Belg bewees hij zijn veerkracht door in Nederland zijn carrière te herlanceren en ook bij Club heeft hij het niveau snel opgepikt. Hij heeft alles wat een moderne flankspeler nodig heeft. Snelheid, uithoudingsvermogen, een individuele actie en ook nog eens scorend vermogen.”

Poll: Goede deal van Club Brugge?

TAGS  I  Club Brugge  I   Limbombe  I   Mannaert

zondag 28 april 2024

zaterdag 27 april 2024

vrijdag 26 april 2024