Yannick Ferrera reageert op kritiek KV Mechelen: "Mijn schuld?"

Yannick Ferrera reageert op kritiek KV Mechelen:
Dinsdag 06 maart 2018 - 16:58   I  

KV Mechelen kende absoluut geen goed seizoen. Op de laatste speeldag moet het dan ook nog vol aan de bak wil het niet degraderen. Alles wat fout kon lopen liep fout dit seizoen. Nochtans leek Yannick Ferrera aan het begin van het seizoen de juiste man op de juiste plaats.

Toch krijgt hij nu kritiek over zich heen. Hij zou schuld treffen aan het feit dat KV Mechelen moet vechten tegen de degradatie. Zo vond bijvoorbeeld Piet Den Boer, die voor Sporza vorige week zijn mening gaf over het rampseizoen van KV Mechelen.

"De fout is gemaakt in het begin van het seizoen", stelde Den Boer. "De trainer (Yannick Ferrera) heeft geprobeerd om het typische Mechelse voetbal - het knokvoetbal - te veranderen in mooi voetbal. Daar is het allemaal mee begonnen, denk ik. De trainer heeft te veel vrijheid gekregen in zijn visie en er zijn onder zijn bewind te veel spelers vertrokken. Er is te weinig respect getoond voor bepaalde spelers en dat heeft doorgewerkt in de kleedkamer." Dat vertelde Den Boer toen.

"Belachelijk"

Yannick Ferrera vindt die kritiek belachelijk. "Het is zo belachelijk dat ik er eigenlijk zelfs niet wil op antwoorden. Ik heb met meneer Timmermans nooit over voetbal gesproken omdat hij zei dat hij er toch niets over wist. En Piet den Boer heb ik nog nooit in het echt gezien. Hij kent mij niet en ik ken hem niet", aldus Ferrera volgens Sporza.

De jonge coach zag dit seizoen trouwens echt niet aankomen en hoopt dan ook dat Mechelen zich nog kan redden. "Neen, ik dacht echt dat het goed zou komen. Ik dacht dat die nederlaag in Eupen een keerpunt zou zijn, maar dat is niet gebeurd. Ik hoop echt dat KV Mechelen zich kan redden."

"Ik ken meer van voetbal dan die twee"

Over de kritiek van Den Boer en Temmermans wou hij toch nog één ding kwijt. Ferrera heeft een duidelijke voetbalvisie en die zal hij niet snel verloochenen. De jonge trainer heeft in het verleden trouwens dat hij met die visie wel degelijk mooi voetbal op de mat kan brengen.

"Als ze hun mening willen geven, heb ik er geen probleem mee. Ze hebben stress en zoeken een zondebok om de druk van zich af te houden. Ik zou een uur kunnen vertellen over mijn visie, maar dat heeft geen zin. Het gaat over voetbal en ik ken zoveel meer over voetbal dan die twee mensen, dat ik maar beter niets zeg. Het zou een oneerlijke strijd zijn."

Poll: Treft Ferrera schuld?

TAGS  I  KV Mechelen  I   Ferrera  I   Den Boer

zondag 28 april 2024

zaterdag 27 april 2024

vrijdag 26 april 2024