Clement komt opvallende reactie na aanstelling ‘Luikse’ ref Lardot

Clement komt opvallende reactie na aanstelling ‘Luikse’ ref Lardot
Vrijdag 16 maart 2018 - 06:48   I  

Morgens spelen Standard en Racing Genk de bekerfinale. Voor beide ploegen een ontzettend belangrijke wedstrijd, waarmee Play-Off I ook heel wat minder belang kan krijgen voor een van de twee. De winnaar van de Beker van België plaatst zich namelijk rechtstreeks voor de Europa League.

Voor de bekerfinale werd Jonathan Lardot aangeduid. Die beslissing deed heel wat wenkbrauwen fronzen, want Lardot is afkomstig uit Luik. Voor een wedstrijd van Standard is dat volgens velen dus een opmerkelijke beslissing.

Niet voor Clement, die wél blij is met die beslissing. “Ik heb geen problemen met de aanstelling van Jonathan Lardot voor deze finale. Integendeel, het stemt me tevreden dat men gekozen heeft voor een van de beste scheidsrechters dit seizoen. De dag dat ik voor aanvang van een wedstrijd zou twijfelen aan de onpartijdigheid van de scheidsrechter, dan stap ik op als coach. Dan is het niet meer werkbaar", aldus Clement in Het Belang van Limburg.

Wat na de bekerfinale?

Dan is de vraag natuurlijk nog wat Racing Genk nog van plan is na de bekerfinale. Als het die wint dan staat er voor de Limburgers nog bijzonder weinig op het spel in Play-Off I. Toch denkt Clement daar anders over. Genk heeft bijzonder hard moeten knokken om in die top 6 te staan en die tien topwedstrijden zijn wél belangrijk voor zijn jonge ploeg.

"Ik verwacht niet dat de uitkomst van deze bekerfinale een impact zal hebben op onze prestaties in play-off 1. Daarin speel je dit seizoen tien keer na mekaar een topper, voor onze heel jonge groep is dat een bijzondere ervaring. Die zal hen sterker maken, daar ben ik nu al zeker van.”

Gretigheid

“Mijn spelers zullen gretig zijn, net zoals ze dat nu zijn voor de finale. Er lopen niet veel spelers in de kleedkamer rond, die al een prijs hebben gepakt in hun leven. Die kans krijg je niet vaak in je carrière. Daarom moet je er alles aan doen om ze te grijpen.”

Poll: Twijfelt u aan zijn onpartijdigheid?

TAGS  I  Standard  I   RC Genk  I   Clement

zondag 28 april 2024

zaterdag 27 april 2024

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024