Ex-speler Anderlecht angstig in Italië: "Gaat de verkeerde kant uit"

Ex-speler Anderlecht angstig in Italië:
Vrijdag 16 maart 2018 - 19:55   I  

Er was heel wat te doen rond de racistische uitspraken die Michy Batshuayi over zich heen kreeg. Enkele Atalanta-fans hadden er niet beter op gevonden om hem via social media racistische verwensingen naar het hoofd te slingeren na de Europese uitschakeling. Een groot probleem in de Serie A en Italië over het algemeen zo blijkt.

Zo speelt de ex-speler van Anderlecht, Samuel Bastien, momenteel in Chievo. Sportief loopt alles op wieltjes, maar toch is het wonen in Italië toch niet zo eenvoudig voor iemand met zijn huidskleur. Hij wordt echt anders behandeld dan zijn blanke medemens.

"Verona is een van de meest racistische steden van Italië. Wanneer ik naar de supermarkt ga, zie ik de mensen kijken, zo van: "Wat doet die hier? En gisterenavond nog ging ik met vrienden iets eten. Ik betaalde met enkele biljetten van 50 euro en de ober checkte in een machientje of ze wel echt waren. Net voor mij had een blanke met een biljet van 100 euro betaald en controleerde men dat niet. Kinderen met een donkere huidskleur krijgen het hier hard te verduren op school", aldus Bastien in Sport/Voetbalmagazine.

"Angst voor de volgende generatie"

En het probleem zit echt diep geworteld in Italië. Bastien denkt dan ook dat het probleem niet snel zal opgelost zijn. Integendeel, het wordt een werk van lange adem. Hij vreest dan ook dat de volgende generatie nog steeds hinder zal ondervinden.

"Ik weet dat racisme ook in België een thema is, dat Paul-José Mpoku ertegen in opstand gekomen is. Hij heeft ook in Verona gewoond, zijn vrouw werd uitgescholden op straat. Ik ben hier slechts een passant, maar ik ben ongerust voor de komende generaties, want het gaat de verkeerde kant uit', aldus de 21-jarige Belg

Poll: Zal er nog lang racisme in het voetbal zijn?

TAGS  I  Anderlecht  I   Bastien

zondag 28 april 2024

zaterdag 27 april 2024

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024