Degryse: "Het is een hele grote fout van Club Brugge"

Degryse:
Zaterdag 17 maart 2018 - 08:12   I   door Redactie

Club Brugge verkoos Ivan Leko boven Philippe Clement als coach. Leko doet het nu ook niet onaardig als trainer, maar toch. Clement had ook alle kwaliteiten om uit te groeien tot een goeie hoofdcoach van blauw-zwart. Dat bewees hij intussen bij Waasland-Beveren en nu ook bij RC Genk.

"Het is eigenlijk een grote fout geweest van Club Brugge, als je het zo bekijkt", zegt analist Marc Degryse in een interview met Clement. "Alhoewel, ze zullen er wel trots op zijn dat er iemand van binnen hun organisatie nu aan de slag is bij de concurrentie."

Geen concurrentie

"Ik denk niet dat Club Brugge Genk als concurrent ziet. En zo ver zijn we ook nog niet", verrast Clement in Het Laatste Nieuws. "Ik wil hier geen kopie van Club Brugge maken, maar wel KRC beter maken op alle gebieden. We moeten blijven evolueren, want als je stilstaat, ga je achteruit."

"Mijn ambitie is om iedereen beter te maken", gaat Clement verder. "Of dat nu Pozuelo is of een speler van 17. Als dat lukt, draai je sowieso een goed seizoen. Je moet ervoor zorgen dat je iedereen zijn kwaliteiten laat renderen en hun gebreken kunt verdoezelen. Als spelers beseffen dat ze de anderen nodig hebben om zelf beter te worden, ben je vertrokken. Elf spelers die op hetzelfde moment hetzelfde denken en hetzelfde doen, dat is het mooiste wat er is voor een coach."

Titel

Over de titel wordt op Genk niet meer gesproken. Dat deed voorzitter Peter Croonen wel voor aanvang van het huidige seizoen. "Dat zal de voorzitter niet meer zeggen. Dat heeft veel druk gelegd op die ploeg. De eerste wedstrijd tegen Waasland-Beveren spelen ze maar gelijk en de volgende wedstrijd op Standard werd verloren en dan was er paniek."

Poll: Had Club door moeten gaan met Clement als hoofdcoach?

TAGS  I  Club Brugge  I   Clement  I   RC Genk

zondag 28 april 2024

zaterdag 27 april 2024

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024