Blijven Club en Cercle in hetzelfde stadion spelen? "Dát zal bepalend zijn"

Blijven Club en Cercle in hetzelfde stadion spelen?
Zondag 18 maart 2018 - 22:23   I  

De buur van Club Brugge is terug op het hoogste niveau. Vanaf volgend seizoen speelt Cercle Brugge opnieuw in de Jupiler Pro League, en dat wil zeggen dat het Jan Breydelstadion opnieuw twee ploegen op het hoogste niveau telt. Hoe het verder moet met het gedeelde stadion is vooralsnog niet duidelijk.

"Zolang we het stadion delen, delen we ook de grasmat. De bedoeling is om voor de komende jaren met Club en stad Brugge overeen te komen", zegt Cercle-voorzitter Frans Schotte in Krant van West-Vlaanderen. "Die overeenkomst loopt in 2019 af. Daarom dringt een nieuwe zich op. De snelheid waarmee Club verhuist zal hierbij bepalend zijn", benadrukt Schotte.

Volgens de krant is het ook Club Brugge dat de sleutel in handen heeft. "De moeilijkste vraag. Alles hangt af van de ontwikkeling van het stadiondossier van Club Brugge. Ondertussen zijn de twee Brugse teams aan elkaar overgeleverd. Dit seizoen wou Cercle niet mee betalen voor een vernieuwde grasmat, Club maakte zich druk om vernielingen aan die mat vorige week zaterdag. Club en Cercle moeten op korte termijn op zoek naar een goede symbiose."

Over hoe het verder moet met het Jan Breydelstadion, zullen beide ploegen het nog eens moeten hebben. Maar ondertussen kijkt voorzitter Schotte alvast uit naar de eerste derby van volgend seizoen. "Ik hoop dat we veel hoogtepunten hebben en dat de stadsderby er één van is. Daarnaast zijn er nog de andere topploegen en de vele streekderby’s. We zullen mindere verre verplaatsingen moeten doen dan dit seizoen.”

 

Poll: Hoop jij dat Club Brugge snel naar een nieuw stadion verhuist?

TAGS  I  Schotte  I   Cercle Brugge  I   Club Brugge

donderdag 2 mei 2024

woensdag 1 mei 2024

dinsdag 30 april 2024

maandag 29 april 2024