Antwerp krijgt erg belangrijk nieuws over licentie voor volgend seizoen

Antwerp krijgt erg belangrijk nieuws over licentie voor volgend seizoen
Dinsdag 20 maart 2018 - 15:30   I  

Vandaag kwamen de licentiedossiers voor en dat is zoals elk seizoen weer een hachelijke onderneming voor sommige clubs. Erg grote verrassingen zijn er meestal niet, daarvoor is de licentie ook veel te belangrijk. Al werd er bij één club in het bijzonder wel extra hard gebibberd. Het dossier van Antwerp werd namelijk met argusogen gevolgd.

De reden is gekend: ex-voorzitter Eddy Wauters heeft nog onafgehandelde zaken met Antwerp. Wauters schreef een brief naar de licentiecommissie om de licentie van Antwerp in vraag te stellen. Daar maakte ze namelijk enkele fouten, waardoor hun licentie hun vraag kan worden gesteld.

Alles begint bij de overgang van vzw naar nv die Patrick Decuyper via 'Goala' bij Antwerp bewerkstelligde in 2016. Artikel 2016 - wat een toeval - van het bondsreglement stipuleert duidelijk dat een club die van een vzw wil overgaan in een nv, daarvoor vóór 31 maart voorafgaandelijk aan de overdracht een dossier moet indienen bij de voetbalbond. Uit documenten van de licentiecommissie blijkt evenwel dat het verzoek tot overdracht van Decuyper dateert van 7 juni 2016. Ruim twee maanden te laat dus. De licentiecommissie gaf op 28 juni 2016 groen licht voor de overdracht, die twee dagen later effectief plaatsvond. Dat schreef Het Laatste Nieuws.

Brief werd niet bekeken

Antwerp heeft vandaag echter goed nieuws gekregen. Het zal, zonder grote verrassingen, zijn licentie voor volgend seizoen krijgen. Met de brief van Eddy Wauters werd dus geen rekening gehouden. Dat meldt Gazet van Antwerp. Opluchting dus bij Antwerp, want zij kregen een positief advies. Ook voor Beerschot Wilrijk worden er trouwens geen problemen verwacht.

 

Poll: Verdient Antwerp die licentie ook?

TAGS  I  Antwerp  I   Beerschot Wilrijk

zondag 28 april 2024

zaterdag 27 april 2024

vrijdag 26 april 2024