"Radja Nainggolan gaat niet mee naar het WK"

Donderdag 29 maart 2018 - 06:05   I   door Redactie

Radja Nainggolan gaat niet mee naar het WK. Dat is althans de conclusie van Stephan Keygnaert, chef voetbal van Het Laatste Nieuws. Keygnaert voegt er meteen ook aan toe dat hij begrip heeft mocht bondscoach Roberto Martinez de middenvelder van AS Roma thuis laten.

Boeman

"Wij dénken dat Radja Nainggolan niet geselecteerd wordt voor het WK. Maar dat is louter een voorspelling omdat een opiniestuk nu eenmaal een opinie moét hebben, of je schrijft beter geen, en is hooguit een aanvoelen op basis van 'circumstantial evidence'", aldus Keygnaert.

"De bondscoach zich af of een speler waarvan hij voetbaltechnisch koud noch warm wordt, wel de moeite loont om nog vóór het WK in de clinch te gaan met negenennegentig procent van pers en publiek. Heeft het zin om al de boeman te zijn als de eerste bal in Rusland nog moet rollen?"

"Want dát is de context - de discussie draait om een speler die in de kwartfinale tegen Brazilië of Duitsland, behoudens blessures of schorsingen, écht niet in de ploeg zal staan. Voor de defensie zal Martínez die avond kiezen voor Witsel en Fellaini (of De Bruyne, of Dembélé) en in de rug van Lukaku zullen Eden Hazard en Mertens (of De Bruyne) lopen."

"De discussie draait niet meer of niet minder om de vraag of Roberto Martínez Nainggolan als drieëntwintigste speler invult op zijn WK-lijstje - tenminste als voorts alle Chadli's fit en wel zijn. Pas als eerst tweeëntwintig namen op papier staan, zal de bondscoach eens diep verzuchten: "Bueno, neem ik hem mee of niet?"

Niet het kloppend hart

"Het is juist dat Nainggolan niet weg te denken is uit de ploeg van AS Roma - een kwartfinalist in de Champions League, nota bene - maar daar zijn zijn rol en taken helemaal niet te vergelijken met die in de nationale ploeg. Ginder is hij na het afzwaaien van Francesco Totti en bij de vergrijzing van Daniele De Rossi zowat het kloppend hart van het elftal geworden. Bij de Rode Duivels slaat de pols toch vooral bij artiesten als Kevin De Bruyne en Eden Hazard."

Poll: Moet Nainggolan mee naar het WK?

TAGS  I  Rode Duivels  I   Nainggolan

zondag 28 april 2024

zaterdag 27 april 2024

vrijdag 26 april 2024